Raspucanci od limuna pravi su zimski hit, a zamirisat će vam cijeli dom
RASPUCANCI su jedni od najomiljenijih blagdanskih kolačića - jednostavni su za pripremu, a dok ih pripremate, zamirišu vam cijelu kuhinju. Već smo vam pisali o raspucancima s pistacijom, koji su ove godine pravi hit, kao i o ovima s čokoladom, koji su pravi klasik, a sada smo pronašli još jedan odličan recept.
Riječ je o raspucancima s limunom, žutim kolačićima u koje idu sok od limuna i naribana korica limuna, a recept za njih podijelila je naša čitateljica Antonia Jagodić u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?
"Pravim ih prvi put i oduševljena sam. Prefini su, podsjećaju me na one voćne napolitanke", napisala je, a recept donosimo u nastavku.
Potrebni sastojci
Sastojci za ove raspucance su manje-više isti kao i za druge, a od dodataka, u ove ćete staviti jedino sok i naribanu koricu limuna. Osim toga, trebat će vam:
- jaja
- šećer
- šećer u prahu
- maslac
- ulje
- prašak za pecivo
- ekstrakt vanilije.
Kako ih pripremiti
Izmiksajte jaja i šećer pa dodajte maslac i ulje. Miksajte dok se smjesa ne poveže. Dodajte vaniliju, sok i koricu limuna i postepeno dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Smjesu dobro umijesite, a zatim je pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na nekoliko sati. Napravite 36 kuglica od 20 grama te ih prvo uvaljajte u kristal šećer pa u šećer u prahu. Pecite na 180 stupnjeva desetak minuta.
Cijeli recept za raspucance s limunom s točnim mjerama pronađite ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati