Radite li ih i vi? Jedni od najpopularnijih blagdanskih keksa, gotovi su u 20 minuta
RASPUCANCI su popularni, dekorativni keksići poznati po karakterističnom izgledu - pukotinama koje se formiraju na površini tijekom pečenja. Osim što su vizualno privlačni, ovi keksići su mekani iznutra, a izvana imaju tanku, hrskavu koricu.
Najčešće se rade upravo ovakvi čokoladni, iako volimo i neke druge varijacije poput limuna ili pistacija.
Potrebni sastojci
Za keksiće pripremite sljedeće sastojke.
- jaja
- maslac
- šećer
- tamna čokolada
- ekstrakt vanilije
- glatko brašno
- prašak za pecivo
- sol
Za uvaljati keksiće pripremite:
- kristal šećer
- šećer u prahu
Kako se pripremaju
Otopite maslac i čokoladu, a kad se smjesa prohladi, dodajte razmućena jaja i dobro izmiksajte. Dodajte šećer, pa postepeno dodajte i brašno. Smjesu ohladite u hladnjaku, pa potom oblikujte male kuglice. Prvo ih uvaljajte u kristal šećer pa u šećer u prahu. Kuglice razmaknite jednu od druge na limu za pečenje (širit će se) pa ih stavite kratko peći.
Detaljan recept pronađite ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati