Suberbrza i jeftina pita koja oduševljava i početnike i one iskusnije u kuhinji
PONEKAD preostale namirnice u hladnjaku volimo potrošiti krajem tjedna, ali i početkom - posebno kada imamo ostataka od vikenda. Ovisno o tome što imamo kod kuće - ostatke od vikend-ručka ili razne neiskorištene namirnice, često se odlučujemo na razna variva u kojima te namirnice iskorištavamo. Ovaj smo se put odlučili na jednu prefinu i brzu pitu.
Ono što u ovoj piti volimo je to što sastojke za nju gotovo uvijek imamo kod kuće - barem one osnovne, za tijesto. Nadjevi mogu varirati, tako da koristimo ono što imamo ili poželimo.
Potrebni sastojci
Pripremite sljedeće sastojke:
- jaja
- sol
- suncokretovo ulje
- mlijeko
- glatko brašno
- prašak za pecivo
- kuhana šunka (mogu biti i ostaci pečenog mesa)
- sir (gouda ili trapist)
- svježa ili pečena paprika (može biti i kisela iz staklenke).
Kako se priprema
Krenite s pripremom sastojaka: na sitno nasjeckajte papriku i šunku, a sir naribajte. Izmiksajte jaja pa im dodajte sol, ulje i mlijeko. Dodajte i brašno i prašak za pecivo pa sve dobro izmiksajte. Na kraju dodajte papriku, šunku i sir. Smjesu stavite u namašćen lim i ispecite. Možete ju jesti i toplu i hladnu - za ručak, užinu ili večeru.
Cijeli recept pročitajte ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati