U dućanima je dulje od 20 godina, a i dalje je hit - jeste li ga i vi voljeli?

ZAČINSKI maslac s vlascem jedan je od onih proizvoda koji su godinama prisutni na policama trgovina i još uvijek imaju svoje vjerne obožavatelje. Ovaj aromatični maslac s blagim, svježim okusom vlasca prvi se put pojavio na tržištu prije više od 20 godina, a i dalje se redovito može pronaći u supermarketima, najčešće u odjelu s mliječnim proizvodima.
Unatoč tome što mu cijena često nije najpovoljnija, mnogi ga rado kupuju jer je praktičan dodatak raznim jelima - od namaza na tostiranom kruhu, preko priloga uz odrezak, do dodatka pečenom povrću. Ovaj se fini dodatak jelima može vrlo lako napraviti kod kuće, uz minimalne troškove i samo nekoliko sastojaka. U domaćoj verziji možete prilagoditi okus, dodati omiljene začine i, naravno, izbjeći konzervanse koji se često nalaze u kupovnim verzijama - i to u 10 minuta.
Potrebni sastojci
- omekšali maslac
- češnjak
- vlasac - svježi ili sušeni
- svježi peršin
- limunov sok
- sol
- mljeveni crni papar
- mljevena paprika
- majčina dušica
Kako se priprema
Omekšali maslac izradite vilicom, a kada postane kremast, dodajte mu nasjeckane začine. Sve dobro promiješajte, pa smjesu stavite u plastičnu foliju i formirajte kuglu ili valjak. Ostavite u hladnjaku kako bi se maslac učvrstio, a možete ga i zamrznuti pa rezati po potrebi.
Cijeli recept nalazi se ovdje.

bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati