Za sve fanove jesenskih deserata, imamo kolač koji je i ove sezone hit
UŠLI smo u najjesenskiji tjedan u godini, kada će bundeve doživjeti svoj vrhunac - neke će se ukrašavati, a od onih slatkih, muškatnih ćemo pripremati deserte. Jedan takav, nama omiljen je slatki kruh od bundeve koji, zapravo, nekako radije zovemo kolačem od bundeve. Sladak je, sočan, pravi jesenski biskvit koji okusom podsjeća na cimet-rolice.
Za one kojima slastice s bundevom nisu toliko poznate - pripremaju se od muškatne bundeve (manja, ovalnog oblika) koja je okusom slatka, a kombinira se sa cimetom, đumbirom, muškatnim oraščićem i klinčićima. Za pire od bundeve možete si olakšati tako da na tržnici kupite već pripremljenu, na kockice izrezanu bundevu koju možete ispeći.
Nakon pečenja će omekšati, pa ju jednostavno pretvorite u pire. Cijeli recept za pripremu pirea od bundeve pogledajte ovdje.
Za ovaj kruh-kolač priprema se i preljev od krem sira, maslaca, mlijeka i vanilije, što bi vas moglo još više podsjetiti na cimet-rolice.
Potrebni sastojci
Za kruh:
- glatko brašno
- soda bikarbona
- prašak za pecivo
- šećer
- maslac
- jaja
- ekstrakt vanilije
- pire od bundeve
- sol
- cimet, muškatni oraščić, đumbir
Za preljev:
- krem sir
- maslac
- mlijeko
- ekstrakt vanilije
- šećer u prahu
Kako se priprema
Pomiješajte sve suhe sastojke za kruh u jednoj posudi, a u drugoj pomiješajte sve mokre sastojke pa ih sjedinite sa suhima. Dobro miješajte dok ne dobijete glatku smjesu za kruh. Pecite ga u klasičnom kalupu za kruh, a potom napravite preljev.
Preljev od krem sira napravite tako da pomiješate sve sastojke i miješate, a trebao bi biti negdje između tekućeg i gustog. Prelijte ga preko kruha, a površinu možete posuti orašastim plodovima po želji.
Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati