Zaboravite na dijetu, ova dizana peciva su prava stvar za kišne dane

NEMA ništa slađe i sočnije od svježe pečenih dizanih peciva koja nas mame još iz pećnice. Bilo da su to mekane i mirisne kiflice, slatke buhtle ili dizane štrudle, s dizanim pecivima ne možete pogriješiti jer ih baš svi vole.
Ova peciva nisu samo ukusna, već i vrlo svestrana, jer mogu biti slana, slatka, pa čak i začinjena raznim začinskim biljem i sirom. U nastavku ćete pronaći nekoliko jednostavnih, ali fantastičnih recepata za koja vam treba samo malo vremena, a rezultat će biti ukusan i savršen zalogaj za kišne dane.
1. Slanci po starinski
Slane kiflice koje su toliko mekane da ćete ih sigurno poželjeti ponovno napraviti. Idealne su za kišna nedjeljna poslijepodneva uz šalicu kave, a cijeli recept pronađite ovdje.
2. Pekarske kifle
Tvrde da boljih nema. Ove pekarske kifle peći ćete jako često, počevši već od ovog vikenda, a ovdje pronađite recept uz koji će vam ispasti savršeno.
3. Najmekše buhtle
Jeste li za buhtle? Dizano tijesto napunjeno finim domaćim pekmezom koje tako neodoljivo podsjeća na kuhinju naših baka. Ovdje se nalazi recept koji miriše na djetinjstvo, baku i mamu, staru kuhinju iz koje su uvijek izlazile najfinije slastice.
4. Dizana štrudla s marmeladom
Dizana štrudla s marmeladom - prejeftina i tako fina slastica koja će nestati u sekundi. Premazati ju možete marmeladom po vašem izboru, a cijeli recept pronađite ovdje.
5. Najbolje cimet rolice
Toplo tijesto, nadjev od cimeta i preljev od krem sira dobitna su kombinacija za ove hladne dane. Sudeći po vremenu, proljeće još nije krenulo, pa imate vremena napraviti zadnje cimet rolice ove sezone, i to po ovom receptu.

bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati