VIDEO Schumaherov bolid iz 2016. ide na aukciju. Očekuje se rekordna cijena

Foto: Michael Furman/RM Sotheby’s

Jedan od najuspješnijih bolida Formule 1 kojim je upravljao Michael Schumacher bit će na aukciji u studenom i mogao bi srušiti rekorde.

Iako nije jedini F1 bolid kojim je Schumacher vozio i koji se nedavno našao na prodaji, ovaj Ferrari 248 F1 jedan je od posljednjih bolida koje je vozio tijekom sezone 2006. godine, njegove posljednje godine u sportu prije nego što se 2010. vratio iz mirovine i pridružio Mercedesu.

Debi na Imoli, Schumacher osvojio pole-position i odnio pobjedu

Ovaj Ferrari 248 F1 peti je od ukupno osam šasija izrađenih za 2006. godinu, a svoju je trkaću premijeru imao na Imoli, u četvrtoj utrci prvenstva. Schumacher je sjeo za volan i osvojio pole position, a potom i pobjedu, svoju prvu u prvenstvu 2006. godine.

Na sljedećoj utrci na Nürburgringu Schumacher se kvalificirao na drugo mjesto, ali mu je pametna strategija tijekom zaustavljanja u boksu omogućila pobjedu. Ovaj automobil tada je zauzeo drugo mjesto na Velikim nagradama Španjolske, Velike Britanije i Kanade, a vratio se i za Veliku nagradu Sjedinjenih Američkih Država, gdje je Schumacher osvojio još jedan pole position i još jednu pobjedu.

S njemačkim asom za volanom, 248 F1 je zatim odvezen do pobjede na Velikoj nagradi Francuske prije nego što je povučen iz utrka nakon Velike nagrade Mađarske. Schumacher je posljednji put vozio ovaj bolid na Ferrari Finali Mondiali proslavi na Monzi na kraju sezone.

RM Sotheby’s navodi da je ovaj bolid u prosincu 2007. privatni kolekcionar kupio od Ferrarija, nakon čega je ostao u istoj kolekciji.

Očekuje se cijena od oko 10 milijuna dolara

Dobio je Ferrari Classiche certifikat i korišten je za nekoliko privatnih testnih sesija na stazi Fiorano. Također je bio izložen u muzeju Petersen Automotive u Los Angelesu 2017. na izložbi "Seeing Red: 70 Years of Ferrari".

Procjenjuje se da će ovaj Ferrari 248 F1 na aukciji postići cijenu veću od 10 milijuna dolara, a s obzirom na njegovu povijest, lako bi mogao postati jedan od najskupljih Schumacherovih F1 bolida ikad prodanih. Ako ste hrabri (i imate nekoliko milijuna u džepu), mogli biste provjeriti ponudu u RM Sotheby’s.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.