Najsnažnija Bentleyjeva krstarica u povijesti ima čak 782 KS

Foto: Bentley

NAKON mjeseci iščekivanja Bentley je predstavio novi Flying Spur i još jednom pokazao da je doba kultnog W12 iza nas.

Umjesto Volkswagenovog W12 motora, koji je godinama krasio najbolje Bentleyjeve modele, tu je sada plug-in hibridni pogonski sustav, koji donosi napredak u baš svim područjima. Predstavljen na Continentalu GT Speed, ovaj pogon čini 4.0 twin-turbo V8 uz električnu asistenciju. 

Razvija 782 KS i 1000 Nm, što znači da će Bentleyjevu limuzinu potjerati do stotke za samo 3.5 sekundi. S druge strane, elektromotor od 190 KS i 450 Nm uparen s baterijom kapaciteta 25.9 kWh daje mogućnost vožnje u tišini na struju, i to do 76 km i brzinom do 140 km/h. 

Podatke o pogonu zaokružuje informacija da su korisniku na raspolaganju četiri predefinirana načina vožnje, i to Pure EV, Electric Boost, Regenerative Braking i Charge. 

I ostatak mehanike je impresivan. Limuzina vozi na prilagodljivom aktivnom ovjesu, upravljiva je i stražnja osovina, a vrhunsku dinamiku omogućit će elektronički nadziran diferencijal s ograničenim proklizavanjem i gotovo idealna raspodjela masa (48.3 : 51.7).

Bentley je kabinu oplemenio novim digitalnim kokpitom i središnjim zaslonom te operativnim sustavom koji je moguće nadograđivati brojnim aplikacijama. Vrhunski audiosustav je standardan, a pravi audiofili birat će Nag & Olufsen s do 19 zvučnika i ukupne snage do 2200 W. Trebamo li uopće govoriti da su sva sjedala podesiva u svim smjerovima i, dakako, u potpunosti klimatizirana?

Ono što nije novo je vanjski dizajn. Naime, samo najveći poklonici moći će uočiti razlike, prvenstveno sprijeda, gdje su ugrađeni nova maska i odbojnik. Ok, tu su i 22-inčni kotači u visokom sjaju. I ovaj model nudi nevjerojatnu paletu boja od čak 101 nijanse. Ali to je tek početak ponude personalizacije koja uključuje 700 kombinacija kožnih presvlaka interijera, osam finiša drvenih umetaka i još puno toga.

Cijene još nisu poznate, ali budite sigurni da će u duhu aktualnih trendova rasti. Prvi primjerci u salone stižu do kraja godine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.