Dvije zdrave poslastice koje možete jesti i dok ste na dijeti, prema nutricionistici

Foto: Shutterstock

Jesen je sezona začina od bundeve i svega slatkog. Ovo doba godine često se povezuje s ukusnim jesenskim poslasticama poput pite od bundeve i začinjenih lattea. Međutim, koliko god ove slastice bile ukusne, mogu negativno utjecati na naše ciljeve mršavljenja ako ih konzumiramo u prevelikim količinama.

Srećom, postoje kreativni načini kako uživati u ovim slatkim jesenskim okusima bez ugrožavanja naših fitness ciljeva. Nutricionistica Catherine Gervacio otkrila je svoje dvije omiljene zdrave poslastice.

1. Pečene jabuke

Jabuke su prirodan izvor slatkoće, bez potrebe za dodavanjem šećera. Također su bogate vlaknima koja nam mogu pomoći da se osjećamo siti i podržavaju zdravu probavu.

"Pečene jabuke su niskokalorične poslastice i u izobilju su u jesen. Kada ih ispečete, pospite ih cimetom i muškatnim oraščićem te dodajte malo nasjeckanih orašastih plodova kako biste poboljšali okus", kaže nutricionistica za SheFinds.

Ovo je odlična ideja kada uzmemo u obzir činjenicu da dnevna doza cimeta može pomoći ubrzati metabolizam.

"Uz pravilnu kontrolu porcija, ovaj desert pruža vlakna, vitamine i minerale korisne za zdravlje. U usporedbi s tradicionalnim jesenskim desertima, pečene jabuke mogu imati nizak sadržaj šećera, što pomaže u smanjenju ukupnog broja kalorija", objašnjava Gervacio.

2. Parfe od jogurta

Ova poslastica izvrstan je izbor jer kombinira jogurt bogat proteinima s hranjivim dodacima poput voća, orašastih plodova i jesenskih začina poput cimeta i muškatnog oraščića.

"Kombinirajte komadiće jabuka ili pečene bundeve i napravite zdrav parfe posipan orašastim plodovima, sjemenkama i drugim začinima", predlaže Gervacio. 

Ovo je desert bogat proteinima, s probioticima koji pomažu zdravoj probavi. "Da bi bio niskokaloričan, koristite med ili javorov sirup umjesto uobičajenog bijelog šećera ili sirupa. Također, mogu se razmotriti nekalorični zaslađivači", zaključila je nutricionistica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.