Japanci bez problema provedu dan na suncu jer se koriste trikom koji djeluje i na +40

Foto: EPA

Prosječna temperatura zraka u Japanu ljeti doseže 27 stupnjeva. Najtopliji mjesec je kolovoz, ali i u srpnju je vruće. Pritom je teško uočiti da se bilo koji stanovnik Japana teško nosi s vrućinama. U Zemlji Izlazećeg Sunca znaju kako se boriti s visokim temperaturama.

Osim što jedu laganu hranu, piju puno tekućine i nose odjeću od laganih, prirodnih materijala svijetlih boja, Japanci uvijek nose suncobrane. Uz to, imaju i još jedan provjeren trik koji djeluje čak i na +40.

Ispostavilo se da običan svijetli šal itekako može pomoći u rashlađivanju. Japanci ga prvo namoče u hladnu vodu, pa ga vežu oko vrata.

Naime, vrat je refleksogena zona. U njemu su koncentrirane velike krvne žile, a mokri šal donosi olakšanje od vrućina. Da metoda zaista djeluje, potvrđuje i činjenica da se u nekim trgovinama danas mogu kupiti šalovi s učinkom hlađenja.

Osim navedenog, važno je izbjegavati boravak na suncu između 10 i 17 sati, ne konzumirati alkohol i napitke s previše kofeina i šećera, te se tuširati u mlakoj vodi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.