Pojedinci koji žele izgraditi mišićnu masu trebaju početi jesti ovih sedam namirnica

Foto: Shutterstock

PREHRANA je uz tjelovježbu ključna u izgradnji mišićne mase. Iako ne postoje stroga ograničenja oko toga što trebamo jesti, a što izbjegavati, konzumiranje određenih namirnica više se preporučuje u odnosu na druge. 

Ako želite izgraditi mišićnu masu, preporuka je da vaša prehrana bude bogata proteinima i zdravim masnoćama kako bi vam hrana pružila energiju te podržala rast i obnovu mišića. Portal Health Shots izdvojio je sedam vrsta namirnica koje bi se trebale pronaći na jelovniku ako ste jedni od onih koji žele izgraditi mišićnu masu. 

Jaja: Prepuna svih devet esencijalnih aminokiselina, jaja su obavezna u vašoj prehrani ako želite dobiti mišićnu masu. Ona sadrže proteine, ali i zdrave masnoće koje pomažu tijelu u oporavku i rastu mišića.

Kvinoja: Kao žitarica bez glutena, kvinoja nudi kompletne proteine ​​s drugim esencijalnim nutrijentima poput vlakana, magnezija i antioksidansa. Ima nizak glikemijski indeks, što znači da može spriječiti nagle skokove razine šećera u krvi.

Grah: Sjajan izvor biljnih proteina, grah također pruža vlakna i bitne hranjive tvari poput vitamina B, željeza i magnezija, koji mogu pomoći u rastu mišića.

Grčki jogurt: Poznat kao potpuni protein, što znači da sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina, grčki jogurt se sporo probavlja i osigurava vašim mišićima stalnu opskrbu aminokiselinama tijekom dana.

Soja: Ove mahunarke pune su kompletnih biljnih proteina, nudeći svih devet esencijalnih aminokiselina koje su vašem tijelu potrebne za rast mišića. Samo 100 grama soje može vam osigurati 36 grama proteina koji mogu podržati vaše cjelokupno zdravlje.

Nemasno meso: Pileća prsa i puretina izvrsni su izvori nemasnih proteina. Oni mogu osigurati aminokiseline, koje su bitne za izgradnju mišićne mase i oporavak mišića.

Losos: Bogat omega-3 masnim kiselinama i proteinima, losos ne samo da podržava rast mišića, već također pomaže u smanjenju upale, poboljšavajući stopu oporavka nakon vježbanja. Osim toga, nudi vitamin B, koji pomaže pretvoriti hranu u energiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.