Nutricionistica otkrila koliko vode u danu trebamo popiti kako bismo smršavjeli

Foto: Pexels

VAŽNO je tijekom dana popiti više čaša vode za cjelokupno zdravlje. Međutim, ako aktivno pokušavate smršavjeti, povećanje unosa vode može značajno utjecati na gubitak kilograma. Tako barem tvrdi nutricionistica i dijetetičarka Sushma Jaiswal. Ona kaže da u pijenju vode tijekom dana treba uzeti u obzir faktore poput dobi, spola i težine, ali da je preporuka popiti četiri do osam čaša vode dnevno za zdravlje.

Kada je u pitanju mršavljenje, situacija je nešto drugačija. Nutricionistica je istaknula da su studije pokazale kako bi muškarci koji pokušavaju smršavjeti trebali piti 10 do 13 čaša dnevno, a žene bi dnevno trebale ciljati na osam do devet čaša, prenosi Express.

"Ako popijete jednu do dvije čaše vode prije obroka, to ima izvanredan učinak na mršavljenje jer tada obično jedete manje hrane", kaže nutricionistica.

Ako pijete vodu prije jela, zbog manjeg osjećaja gladi konzumirat ćete i manje kalorija, što u konačnici pomaže u upravljanju težinom i gubitku kilograma s vremenom. Također, smanjivanjem apetita na ovaj način možete spriječiti prejedanje, što zauzvrat može doprinijeti mršavljenju.

Onima koji ne vole piti "običnu" vodu, nutricionistica preporučuje da dodaju malo limunovog soka ili bobičastog voća za dodatni okus, ali da ne kupuju gotove vode s okusom koje sadrže šećere. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.