Žena tvrdi da joj je liječnik zbog viška kilograma propustio dijagnosticirati rak

KORISNICA TikToka Amanda objavila je video u kojem je u suzama ispričala svoje strašno iskustvo pri posjetu liječniku koji ju je posramio zbog viška kilograma. Naime, prije gotovo godinu dana požalila mu se da osjeća jaku bol dok jede, a radilo se o ekstremnim grčevima u trbuhu.

Amanda je nakon nekog vremena otkrila da je uzrok njezinih tegoba zapravo rak debelog crijeva. Naime, liječnik kojeg je prvog posjetila propustio je dijagnosticirati joj to ozbiljno stanje. Prema njenim tvrdnjama, nakon što mu se požalila na bolove pri jedenju, on je rekao da možda i nije tako loše da je boli, aludirajući na njenu prekomjernu težinu. 

@mandapaints #cancer #fatphohia #doctorsoftiktok ♬ Epic Emotional - AShamaluevMusic

"Još uvijek me zbunjuje što je taj liječnik ignorirao sve moje simptome raka debelog crijeva", dodala je. Njeni pratitelji su je složno podržali, hrabreći je da se zalaže za svoja prava i medicinske potrebe.

"Tužio bih ga zbog nesavjesnog rada", komentirao je jedan tiktoker ispod videa.

"Nikad neću zaboraviti ovaj video. Tako sam jako plakala s tobom. Bilo je strašno to što je učinio", rekao je drugi.

"'Fatphobia' je opasna. Ne bismo trebali biti ratnici, ali ja sam tako ponosna na vas što ste to bili", jedan je od komentara.

Prisjetila se kako se osjećala kao da liječnika nije briga jer nije bio voljan raditi nikakve pretrage i često ju je prekidao. Nakon što je napustila ordinaciju, sjela je u svoj auto i plakala, snimivši originalni TikTok video koji je potom postao viralan.

Nakon što je dobila lavinu ohrabrenja od svojih pratitelja, potražila je novog liječnika, koji ju je odmah poslao na kolonoskopiju, nakon čega je otkrila da ima rak.

Amanda, koja je sada u potpunoj remisiji nakon što je prošla kemoterapiju, rekla je da dugotrajni učinci njezine dijagnoze nisu samo fizički. "Preostala tjeskoba, trauma i tuga stvarno su me dotukli. Vjerojatno bih rekla da je to djelovalo gotovo jednako loše na mene kao što je kemoterapija djelovala na moje tijelo", rekla je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.