DA NE biste nedjeljom stajali u redovima po dućanima, dobro je kod kuće imati par namirnica (osim osnovnih, poput brašna, šećera, jaja, soli i ulja) uz koje ćete jako lijepo preživjeti neradni dan, ali i pripremiti i više nego pošten ručak.
1. Cijelo pile
Pile je zaista svestrana namirnica koju možete koristiti na više načina. Najjednostavnije je začiniti ga i ubaciti u pećnicu, no možete skuhati juhu pa kuhano meso jesti uz pire krumpir i umak, ili pak rastrančirati pile i koristiti dio koji vam se taj dan jede.
2. Krumpir
Pečeni krumpir uz pile je klasika, no uvijek možete napraviti restani, kuhani, na salatu ili pire.
>> Krumpir kao prilog na 9 načina
>> Krumpir dauphinoise ili kako od par sastojaka napraviti prilog od milijun dolara
3. Salata u bilo kojem obliku
Svježa ili ukiseljena, salata je obavezna. U hladnjaku nije loše imati glavicu kupusa za salatu, ali i zelene, samo što nju prije trebate potrošiti. Teglice kisele cikle, paprike, krastavaca ili miješane salate spasit će svaki ručak, a dobro se drže u smočnici i uvijek spremno čekaju, zato imajte na umu da ne ostanete bez ijedne.
4. Svježi sir
Svježi sir u slanim ili slatkim kombinacijama je top, a svaki kolač će dodatno obogatiti dan nakon ručka. Pola kilograma svježeg sira možete iskoristiti za domaću slanu ili slatku štrudlu, ali i biskvite te pite.
>> Osam recepata za dobru staru pitu sa sirom, od klasičnog do raznih varijacija
>> Neka vam kuhinja zamiriše uz naše najbolje recepte za slane i slatke savijače