VRIJEME je kolača i slastica, ali nisu sve slastice iste - neke su čak i "bezopasne" za liniju. Bilo da ne konzumirate šećer, pazite na kalorije ili se jednostavno malo želite odmoriti od teških i slatkih kolača, uvijek je dobro znati neki provjereni recept za takav desert. Mi smo ovaj put isprobali zobene kekse od nekoliko sastojaka, koji uključuju voće, kikiriki-maslac i čokoladu bez šećera.
U receptu se koriste svježe jagode, koje smo ovom prilikom zamijenili borovnicama i brusnicama. Ono što nam se u keksima posebno sviđa su njihova sočnost i mekoća, za što su zaslužne banane i kikiriki-maslac.
Potrebni sastojci
Evo što će vam sve biti potrebno.
- zobene pahuljice
- banane
- brusnice ili borovnice (jagode kad im je sezona, osim ako imate zamrznute)
- kikiriki-maslac
- narezana čokolada bez šećera
Kako se pripremaju
Krenite s pripremom voća: banane zgnječite vilicom, a drugo voće koje koristite očistite i narežite na komadiće. U posudi sjedinite zobene pahuljice, voće koje ste pripremili i kikiriki-maslac. Nakon što ste sjedinili sastojke, dodajte im i komadiće čokolade.
Rukama oblikujte kuglice i slažite ih na lim za pečenje. Kekse kratko pecite, dok ne dobiju zlatnu boju. Prije konzumacije ostavite ih da se potpuno ohlade.
Cijeli recept s točnim mjerama pogledajte ovdje.