Ako volite mandarine, obožavat ćete ove slastice s mandarinama u glavnoj ulozi

Foto: Hana Kajari/Index

NA TRŽNICE su stigle prve mandarine i sada je pravo vrijeme da ih iskoristite za deserte - od njih možete napraviti marmeladu koju ćete dodavati u razne kolače, ali i razne druge kolače u kojima će okus mandarina najbolje doći do izražaja. U nastavku pronađite nekoliko recepata za takve slastice.

>> Obišli smo tržnice, evo kako se kreću cijene prvih ovogodišnjih limuna i mandarina

1. Mileramka s mandarinama

Ovaj recept za tortu s mileramom uvijek možete prilagoditi godišnjem dobu i ponudi voća, a budući da su mandarine sada u sezoni, savršeno je vrijeme za napraviti mileram tortu s ovim voćem. Recept je ovdje.

2. Kuglof s mandarinama

Iznimno mekan i ukusan kuglof s mandarinama svidjet će se svima, posebno ljubiteljima ovog voća, a na kraju ga možete posipati šećerom u prahu ili preliti otopljenom čokoladom. Recept pronađite ovdje.

3. Klasična marmelada od mandarina

Ako imate viška mandarina, iskoristite ih za ovu ukusnu marmeladu za koju su vam potrebna samo dva sastojka. Odlično će ići uz palačinke, a možete ju dodati i u razne druge deserte. Recept je ovdje.

4. Narančasti kuglof

Kako napraviti kuglof koji neće biti suh i dosadan? Isprobajte naš recept i uživajte u sezoni mandarina, recept je ovdje.

5. Rolada od mandarina bez šećera i brašna

Rolada bez trunke brašna i šećera, izvrsna poslastica za dijabetičare ili ljude koji se zdravo hrane. Glavni sastojak su upravo mandarine, a recept je ovdje.

6. Kolač s pudingom od vanilije i mandarinama

Brz i jednostavan recept za ukusan kolač čiji su glavni sastojci puding od vanilije i sočne mandarine. Okusi vanilije i mandarina savršeno se upotpunjuju, a recept je ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.