Bili smo Kod punice i probali viralnu vruću lepinju s kajmakom. Ovo su dojmovi

Foto: Index

Kad posjetite Sarajevo, teško je odlučiti hoćete li prilikom šetnje po Baščaršiji pojesti ćevape ili burek. No, sam centar grada krije još jedno mjesto koje je postalo neizostavno na popisu svakog gurmana.

Sejo Brajlović prije nepune dvije godine otvorio je "pekaru" Kod punice. S obzirom na to da su njihove vruće lepinje s kajmakom postale viralni hit, morali smo ih posjetiti i provjeriti jesu li s razlogom lokal o kojem svi pričaju.

Iako se Kod punice često čeka u redu, mi smo imali sreću da smo odmah po ulasku u ovaj mali prostor bili na redu. Naručili smo lepinju s kajmakom i suhim mesom za 10 maraka (5.11 eura).

Lepinja mora biti vruća

Najzanimljiviji dio je sama priprema jela. Naime, lepinje moraju biti vruće, pa kad naručite, djelatnica uzima ranije pripremljeno tijesto, pred vama oblikuje lepinju, posipa je crnim kimom (čurekotom) i stavlja je u peć. Nakon par minuta, ona iz peći izlazi vruća i spremna za rezanje.

Iz vitrine nalik onoj za sladolede zatim se uzima porcija kajmaka koja se stavlja u lepinju, a preko toga se posloži suho meso. Djelatnica nam predaje našu narudžbu koja se može pojesti na licu mjesta ili ponijeti za van.

Vruća lepinja bila je tanka i hrskava. Mesa nije bilo previše, točno koliko treba. Kajmak je bio toliko nježan da se topio.

Upravo zbog kajmaka, ovo mjesto je i dobilo naziv "Kod punice". Naime, posjetitelji Restorana Brajlović uvijek su vlasnika pitali odakle mu tako dobar kajmak. Sejo Brajlović bi na to odgovarao: "Od punice, koja mi donosi kajmak da bi dobro pazio ženu."

Zasitnu porciju nismo uspjeli pojesti do kraja

Osim s kajmakom i suhim mesom, lepinje se mogu naručiti i punjene Nutellom, pekmezom (bestiljem) od šljiva ili medom. U ponudi je i domaći ajvar po cijeni od 5 maraka (2.56 eura) za 100 grama.

Iako smo došli relativno gladni, lepinju s kajmakom i suhim mesom nismo uspjeli pojesti do kraja. Nakon ovog iskustva, Kod Punice ćemo se zasigurno ponovo rado vratiti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.