Bliži se osmo izdanje zagrebačkog Burger Festivala, znamo gdje i kada

Foto: Zagreb Burger Festival

U PONEDJELJAK 17. srpnja u Francuskom institutu u Preradovićevoj 5 u Zagrebu otvorena je izložba fotografija Pariz-Zagreb Street Art koja kroz ukupno 30 radova posjetitelje vodi na putovanje ulicama Pariza i Zagreba.

Izložba koja će biti otvorena sve do 17. rujna, kroz objektiv Krešimira Golubića koji je i sam street-art umjetnik i član umjetničke skupine ZID koja okuplja kreacije mnogih talentiranih umjetnika čija su djela oblijepljena na zidovima, pročeljima ili ponekad čak i na poštanskim sandučićima ova dva grada.

Suradnja street fooda i street arta

Kao što je na otvorenju najavljeno, ova izložba predstavlja uvod u Zagreb Street Art Festival koji će ove godine biti posvećen “pasteupima” i “stickerima”, ali i najavljuje suradnju Burger Festivala i Zagreb Street Art Festivala koji će se zajedno održati od  7. do 17. rujna ove godine na Trgu dr. Franje Tuđmana u Zagrebu.

Kako je sam autor izložbe na otvorenju istaknuo, radovi koje izlaže nastali su na ulicama Pariza i Zagreba unazad nekoliko mjeseci. Golubić je najavio suradnju s Burger Festivalom Zagreb istaknuvši kako će svi koji od 7. do 1. rujna posjete Trg Franje Tuđmana ove godine imati priliku na jednom mjestu doživjeti najbolje od street fooda i street arta.

Burgere će okretati i poznati chefovi

Suradnja sa Street Art Festivalom jedno je od brojnih iznenađenja u programu koji je za osmu godinu održavanja priredio Burger Festival Zagreb, najavljuju organizatori.

Ove godine će se ondje predstaviti 13 izlagača i majstora burgera iz Zagreba, Zadra, Čakovca i Srbije. Između ostalih, svoje će najnovije kreacije ponuditi i poznati chefovi Mate Janković, Ivan Pažanin, Melkior Bašić i Deni Srdoč.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.