Britanka izrađuje jestive skulpture poznatih osoba od sastojaka za sushi

Foto: MichelleSugarArt

DA SE od sastojaka za pripremu sushija mogu izgraditi prilično vjerodostojne biste, dokazuje 45-godišnja Britanka Michelle Wibowo, koja je do sada navodno provela 120 sati izrađujući skulpture poznatih britanskih ličnosti od sastojaka poput riže, lososa i ukiseljenog đumbira. 

Neobične kreacije prvi su put prikazane na velikom ekranu umjetničke galerije Casild Art u Londonu kao dio suradnje s japanskim proizvođačima hrane na obilježavanju Dana sushija u lipnju. Skulpture koje izrađuje veličine su većeg grejpa, a do sada je izradila likove Eltona Johna, Eda Sheerana, Benedicta Cumberbatcha, pa i nogometnih zvijezda Bukaya Sakea i Harryja Kanea.

Wibowo svojim skulpturama daje posebnost i iskrivljavanjem njihovih imena, ovisno o sastojcima od kojih ih je napravila, pa je tako Ed Sheeran - Edamame Sheeran, Elton John - Eelton John (kosa mu je napravljena od mesa jegulja), Harry Kane - Herring Kane (kosa mu je napravljena od mesa haringa), a Benedict Cumberbatch je postao Cucumberbatch jer je za izradu njegove biste koristila krastavce. 

Ova je umjetnica već od ranije poznata po svojim skulpturama od hrane, najčešće je radila sa šećerom, a motivi su joj i prije bili klasično britanski. Izrađivala je skulpture članova kraljevske obitelji te prepoznatljivih britanskih građevina poput Big Bena ili Tower Bridgea u Londonu, koje je izlagala u londonskim galerijama. 

"Naviknuta sam koristiti nekonvencionalne materijale za izradu skulptura, no rad sa sastojcima za sushi bio je nešto sasvim drugačije", komentirala je i dodala: "Bilo je zaista zanimljivo vidjeti koliko je zapravo sastojaka potrebno za izradu sushija i kako se oni mogu iskoristiti za izradu detalja poput lica ili kose."

Poručila je i da se nada da će svojim jestivim skulpturama nasmijati ljude, a možda ih i inspirirati da se i sami upuste u miješanje sastojaka za mala umjetnička djela iz kuhinje. "Zapamtite, umjetnost je subjektivna", poručila je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.