Brzo su gotovi i ne peku se: "Mislim da ću napraviti još jednu turu"

Foto: Lidija Vulić-Ćurić

U FACEBOOK grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? pronašli smo slatke kolačiće koji su zainteresirali sve koji su naišli na fotografiju.

"Ovo bi bio grijeh da prešutim i da ne kažem koliko su ovi čokoladni kolačići s rumom odlični. Mislim da ću napraviti još jednu turu - ne peku se i brzo su gotovi", napisala je autorica Lidija Vulić-Ćurić.

Sastojci za bazu od keksa:
500 g mljevenog keksa

100 g pečenih lješnjaka (samljevenih)
125 g omekšalog maslaca
70 g šećera u prahu
2 vrećice rum-šećera
2 žlice ruma
50 g čokolade u prahu
170 ml svježe iscijeđene naranče.

Sastojci za preljev:
200 g čokolade
100 ml slatkog vrhnja.

Prvo pripremite preljev koji će se hladiti dok radite bazu od keksa. Zagrijte slatko vrhnje i maknite s vatre, pa ubacite sjeckanu čokoladu i žustro miješajte pjenjačom da nastane tamna mješavina. Ostavite sa strane na sobnoj temperaturi.

Za kolačiće pomiješajte sve sastojke da nastane tvrđa i kompaktna smjesa. Oblikujte ih uz pomoć manjeg kružnog kalupa za izrezivanje keksa tako da utisnete smjesu u kalup, pa odmah napravite i udubinu za preljev, najbolje kuhačom.

Kolačiće uvaljajte u mljeveni keks ili lješnjake (količinu odredite od oka), pa u sredinu svakog stavite ohlađeni preljev, ali pazite da se ne razlije. Prohladite ih i spremni su za jelo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.