Jeste li probali ovakvo pohano meso? Jedan sastojak daje im nevjerojatnu hrskavost

Foto: Shutterstock

POHANO meso već je znano kao jedno od najomiljenijih jela, također je najrasprostranjenije na jelovnicima restorana - onaj siguran odabir koji većina ljudi voli. Lako se radi kod kuće, a ono što je zapravo njegov najveći adut je - hrskavost. 

Imamo jedan način kako da pohani odrezak postane još hrskaviji, i to uz korištenje jedne namirnice koju vjerojatno većinu vremena imate kod kuće.

Cornflakes ili žitne pahuljice odličan su sastojak koji pohanom mesu daje posebnu teksturu i okus, a razlikuje se od obične prezle. Korica ostaje hrskava dulje vrijeme, čak i kad se meso ohladi. Mesu daje blago slatkast okus koji ga odlično nadopunjuje, a tu je i vizualni dojam koji cornflakes daje - korica je svjetlija i punija.

Ključ uspjeha je pravilno usitnjavanje cornflakesa. Rukama ga možete izmrviti kako biste dobili grublju teksturu i dodatnu hrskavost, dok će usitnjavanje valjkom ili blenderom dati finiju i ujednačeniju koricu.

Potrebni sastojci

Za ovaj recept koriste se pureći odresci. Evo što će vam sve biti potrebno:

  • pureća prsa
  • sol i papar
  • cornflakes
  • jaja
  • brašno
  • ulje za prženje

Kako se priprema

Krenite s pripremom mesa - narežite na male odreske, istucite batom za meso i začinite. Odreske umačite u brašno, umućena jaja i cornflakes koji ste izmrvili. Panirane komade možete ispeći u ulju ili u pećnici, a gotovi su kada se zarumene - nakon nekoliko minuta. Cijeli recept pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.