Čitateljica ispekla mlince u jednom kućanskom aparatu, svi oduševljeni

NOVA godina je pred vratima, a mnogi su krenuli s "drugom turom" priprema hrane - od slastica do tradicionalnog, novogodišnjeg ručka. U Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? naišli smo na objavu čitateljice koja se pohvalila pripremom mlinaca za Novu godinu. No, dovršila ih je na malo drugačiji način - korištenjem električnog roštilja.

"Sjajna ideja", "super ideja" i "Kak ste došli samo na tu ideju, svaka čast" su neki od komentara, a i čitateljica je uz objavu napisala kako ih je na ovaj način ispekla brže i jednostavnije nego u pećnici ili na tavici.

Evo i jednog recepta za brze domaće mlince.

Potrebni sastojci

Potrebna su četiri sastojka:

  • glatko brašno
  • sol
  • mlaka voda
  • jaja

Kako se pripremaju

Od svih sastojaka zamijesite glatko tijesto. Zagrijte pećnicu zajedno s limom za pečenje u kojem ćete peći mlince. Podijelite tijesto na deset dijelova, pa svaki razvaljajte na veličinu 30 x 30 cm. Izvadite lim za pečenje iz pećnice, pa mlince oprezno prebacite na lim i vratite sve u pećnicu na nekoliko minuta. Mlinci trebaju biti svijetle boje s tamnim točkama, a kada budu gotovi, stavite ih na hrpu kako bi se ohadili. Postupak ponovite s ostatkom mlinaca.

Recept s točnim mjerama nalazi se ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.