Tradicionalna hrana koja se u Hrvatskoj na Novu godinu jede generacijama

Foto: Shutterstock

JELA na Novu godinu variraju ovisno o kulturi i regiji, ali često su povezana s vjerovanjem da donose sreću, bogatstvo ili zdravlje u nadolazećoj godini. Evo nekih klasika koji se pripremaju na našim prostorima, a bez kojih, vjerujemo, neće proći ni današnji dan.

1. Sarma

Neizostavno jelo za zimske praznike, uključujući Novu godinu. Sarmu se često priprema dan unaprijed, a okusi postaju još bolji kad "odstoji". Evo jednog provjerenog recepta.

2. Pečeno meso

Janjetina, odojak ili pečena svinjetina s prilozima poput krumpira i kiselog zelja. Evo jedne ideje za pečeni odojak u umaku od bijelog vina i povrća - recept je ovdje.

3. Francuska salata

Teško je zamisliti blagdane bez ovog klasika, a kao prilog se uklapa u sva jela koja pripremimo - najbolja je uz pečenke. Evo recepta.

4. Suho meso i kobasice

Poslužuju se kao predjelo s domaćim kruhom, sirom i kiselim prilozima - posebno pašu dan poslije proslave.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.