Raspucanci od limuna pravi su zimski hit, a zamirisat će vam cijeli dom

Foto: Antonia Jagodić

RASPUCANCI su jedni od najomiljenijih blagdanskih kolačića - jednostavni su za pripremu, a dok ih pripremate, zamirišu vam cijelu kuhinju. Već smo vam pisali o raspucancima s pistacijom, koji su ove godine pravi hit, kao i o ovima s čokoladom, koji su pravi klasik, a sada smo pronašli još jedan odličan recept.

Riječ je o raspucancima s limunom, žutim kolačićima u koje idu sok od limuna i naribana korica limuna, a recept za njih podijelila je naša čitateljica Antonia Jagodić u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?

"Pravim ih prvi put i oduševljena sam. Prefini su, podsjećaju me na one voćne napolitanke", napisala je, a recept donosimo u nastavku.

Potrebni sastojci

Sastojci za ove raspucance su manje-više isti kao i za druge, a od dodataka, u ove ćete staviti jedino sok i naribanu koricu limuna. Osim toga, trebat će vam:

  • jaja
  • šećer
  • šećer u prahu
  • maslac
  • ulje
  • prašak za pecivo
  • ekstrakt vanilije.

Kako ih pripremiti

Izmiksajte jaja i šećer pa dodajte maslac i ulje. Miksajte dok se smjesa ne poveže. Dodajte vaniliju, sok i koricu limuna i postepeno dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.

Smjesu dobro umijesite, a zatim je pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na nekoliko sati. Napravite 36 kuglica od 20 grama te ih prvo uvaljajte u kristal šećer pa u šećer u prahu. Pecite na 180 stupnjeva desetak minuta.

Cijeli recept za raspucance s limunom s točnim mjerama pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.