PETKOM volimo laganije ručkove bez mesa, a danas smo izdvojili nekoliko recepata za fina bezmesna jela koja će vas odmah zasititi - na popisu ćete sigurno pronaći nešto za sebe.
1. Punjeni zapečeni šampinjoni
U ovom se receptu šampinjoni pune nadjevom od sira, češnjaka i pekan oraha, a zatim se do zlatne boje peku u pećnici. Mogu odlično funkcionirati kao predjelo i glavno jelo, a recept pronađite ovdje.
2. Kremasti povrtni rižoto
Rižoto je tradicionalno talijansko jelo koje se sastoji od riže i temeljca, u ovom slučaju s dodatkom povrća. Ovo lagano jelo pogodno je i za vegetarijance i vrlo je zasitno, a cijeli recept je ovdje.
3. Quiche sa šampinjonima i špinatom
Jednostavna i brza slana pita koju lako možete prilagoditi vlastitim željama, no ova verzija sa šampinjonima i špinatom doista je odlična, a možete je poslužiti za ručak ili večeru. Recept pronađite ovdje.
4. Pohane paprike punjene svježim sirom
Ukusan recept za paprike koje su prvo pečene, a zatim punjene svježim sirom i pohane. Prepune okusa i vrlo zasitne, paprike ćete na ovaj način sigurno praviti barem jednom tjedno, a recept je ovdje.
5. Njoki s pestom
Za desetak minuta možete pripremiti ovo ukusno jelo. Iako se pinjoli tradicionalno koriste za pripremu pesta od bosiljka, možete koristiti i bademe, indijske oraščiće, orahe ili pistacije, a ako nemate vremena, možete upotrijebiti i kupovni pesto. Recept je ovdje.
6. Spaghetti aglio e olio
Za ovaj bezvremenski talijanski klasik trebat će vam samo 25 minuta i 6 sastojaka. Osnovni sastojci ovog jela su špageti, češnjak, maslinovo ulje i crvena čili papričica, pa ako volite ljuta jela, danas za ručak napravite ovo - recept je ovdje.