"TIJESTO je meko, topi se u ustima", tako Helena koja je autorica ovog recepta opisuje svoje slatke domaće kroasane. U nastavku možete pogledati kako ih napraviti. Recept s točnim količinama sastojaka je na ovom linku.
1. Dignite kvasac
Kvasac pomiješajte s malo toplog mlijeka, žličicom šećera i žličicom brašna; ostavite da nabubri.
2. Zamijesite tijesto
Pomiješajte brašno sa suhim sastojcima, dodajte mokre sastojke te umijesite glatko tijesto. Ako vam se lijepi za prste, samo dodajte još malo brašna.
Tijesto podijelite na sedam loptica i ostavite da se dignu, oko pola sata.
3. Razvaljajte
Sad razvaljajte svaku dignutu lopticu tijesta u krug te premažite maslacem i slažite jednu na drugu, znači, mažite sve osim zadnje.
Razvaljajte, izrežite i punite. Kada ih zarolate, stavite na papir za pečenje te prekrijte krpom i neka odstoji oko pola sata.
4 Pecite
Premažite žumanjkom i na svaku stavite komadić maslaca. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta dok ne porumene.