Ekipa iz Taman čokolada održava jesenske radionice, evo koliko koštaju

Foto: Instagram/TAMAN Artisan Chocolates

ODUVIJEK ste htjeli saznati više o čokoladama, o njihovim aromama, okusima, povijesti, proizvodnji i kulinarskoj primjeni? Ako jeste, odlična je vijest da ekipa iz Taman čokolada i ove jeseni organizira razne radionice na kojima ćete naučiti zanimljive činjenice i imati priliku degustirati čokolade. U nastavku donosimo detalje.

1. Upoznajte čokolade kontroliranog podrijetla

Gdje: Petrova 32 (4. kat)
Kada: 30. listopada u 19 sati

Ova degustacijska radionica na rasporedu je 3. listopada i 30. listopada u 19 sati, s tim da je prvi termin već popunjen. Uvest će vas u svijet naoko jednostavnih tamnih čokolada. Naučit ćete kako podneblje i lokaliteti uzgoja, načini obrade i prerade kakaovca utječu na raznolikost okusa i aroma čokolade, uvidjeti kakve bi kvalitetne tamne čokolade trebale biti, koji su (ne)dopušteni sastojci u vrhunskim čokoladama te zašto pretjerano gorke čokolade zapravo nisu dobre. 

Osim toga, probat ćete različite tehnike kušanja te naučiti maksimalno uživati u kockici (ili više njih) fine čokolade, a tijekom radionice imat ćete priliku probati različite čokolade, u različitim fazama nastajanja, kao i njihove nagrađene čokolade iz Bean-to-Bar serije. Cijena radionice je 45 eura, a održava se na lokaciji Petrova 32 (4. kat).

2. Miksologija: sparivanje koktela i čokolada

Gdje: Express Bar, Petrinjska 4
Kada: 5. i 19. studenoga u 20 sati

5. studenoga te 19. studenoga s početkom u 20 sati održava se radionica sparivanja koktela i čokolada. Fokus ove radionice je autorski pristup stvaranju autentičnih kombinacija okusa, a imat ćete priliku kušati nekoliko sljedova koktela u kombinaciji s čokoladama i čokoladnim bombonima (praline i trufflesi). Osim toga, autori će vam otkriti inspiracije i proces razvijanja receptura, kao i pojasniti složene tehnike koje koriste pri stvaranju svojih kreacija. 

Kroz degustaciju će vas voditi barmen Ivan Leko, voditelj i vlasnik Express Bara na adresi Petrinjska 4, gdje se ova radionica i održava, te osnivači TAMAN Artisan Chocolates - čokolatijer Stiv Kahlina i certificirana kušačica čokolade Sanja Vladović. Cijena degustacijske radionice je 60 eura po osobi.

3. Osnove rada s čokoladom

Gdje: Viktora Kovačića 3
Kada: 16. studenoga u 10 sati

Ova čokoladna radionica pruža jedinstvenu priliku da uz stručno vodstvo međunarodno nagrađivanog majstora čokolatijera steknete razumijevanje čokolade kao namirnice te načine njezine upotrebe, a održava se u subotu, 16. studenoga, na adresi Viktora Kovačića 3, s početkom u 10 sati. Kroz radionicu ćete naučiti osnove o čokoladi, kako i od čega nastaje, prepoznati kvalitetu te razumjeti njezina organoleptička svojstva kroz sastav, teksturu, okuse i arome. 

Imat ćete priliku naučiti različite tehnike kristalizacije čokolade kao najvažnijeg procesa u radu s njom, vidjeti jednostavne i brze tehnike primjene takve čokolade, a na radionici će se izrađivati i čokoladni bomboni (praline i trufflesi) u nekoliko različitih tehnika. Sve što napravite možete ponijeti kući, a cijena ove radionice je 110 eura po osobi.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.