AKO vam je pile nedjeljom dosadilo, imamo odličnu ideju za pečeni svinjski kare bez kosti. Kako napraviti ovaj jesenski ručak, svinjetinu u kombinaciji s jabukom, pronašli smo na TikTok profilu pod nazivom stayathomechef.
Krećete s komadom svinjskog karea bez kosti, težine oko kilogram i pol. Zavežete ga kuhinjskom špagom kako bi zadržao oblik tijekom pečenja, posolite i popaprite, pa "zatvorite" sa svih strana na tavi na malo ulja, sve to traje koju minutu. Sad kare ide u pećnicu, ali prije toga u zdjelici pomiješajte dvije žlice senfa i žlicu jabučnog octa.
Premažite svinjski kare sa svih strana, stavite u vatrostalnu posudu i ubacite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva od 30 do 40 minuta. Dok se peče, napravite slatkasti umak - na dvije žlice otopljenog maslaca stavite žlicu gustina pa lagano zapržite.
Ulijte 250 ml soka od jabuke i dvije žlice senfa. Bilo bi dobro da uzmete pikantniji kako bi bio dobar balans uz slatki sok od jabuke. Dodajte malo smeđeg šećera i jabučnog octa, a svakako probajte jeste li pogodili s dodacima ili trebate nešto dodati kako bi jelo bilo po vašem ukusu. Svinjski kare je pečen, umak je gotov - kao i vaš ručak. Odlično paše uz krumpir, kuhan ili restani.
@thestayathomechef Apple Glazed Roasted Pork Loin #dinnerideas #recipe #pork #porkloin #easydinner ♬ Food - Densky9