Klasični nedjeljni ručak kojemu se uvijek vraćamo, radite li i vi ovakvo jelo?

Foto: Index Recepti

KADA se sjetite izraza "nedjeljni ručak", na što prvo pomislite? Nama misli uvijek odu u smjeru jednostavnog, domaćeg obroka u kojemu je obavezna juha, a poželjan je i pire krumpir. Na Index Receptima imamo recept čitateljice koji se i zove nedjeljni ručak, a sastoji se od bogate povrtne juhe, pohanih, punjenih šnicli, umaka od gljiva i pire krumpira. Recept je pravi klasik i razveselit će cijelu obitelj.

Potrebni sastojci

Za juhu od povrća:

  • mrkva
  • krumpir
  • svinjska mast
  • grašak
  • cvjetača
  • prokulice
  • sol, papar i ostali začini
  • kiselo vrhnje
  • voda
  • povrtna kocka po želji

Za punjene šnicle:

  • svinjsko ili teleće meso za šnicle
  • suhi vrat
  • sir
  • brašno
  • krušne mrvice
  • jaje
  • sol
  • ulje

Za umak od gljiva:

  • crveni luk
  • ulje
  • papar, origano, mljevena paprika
  • češnjak
  • šampinjoni
  • voda
  • vrhnje za kuhanje

Za pire krumpir:

  • krumpir
  • maslac
  • mlijeko
  • sol

Kako se priprema

Počnite s juhom. Pripremite krumpir i mrkvu, kratko prodinstajte u loncu pa podlijte vodom. Po želji dodajte povrtnu kocku te još vode i ostalo povrće. Po potrebi dodajte još vode i začine te kuhajte dok povrće ne omekša. Pred kraj kuhanja možete dodati žlicu kiselog vrhnja.

Nastavite sa šniclama. Istucite meso, začinite ga pa napunite suhim vratom i sirom. Šnicle zarolajte pa ih uvaljajte u brašno, jaje pa krušne mrvice. Pržite ih u ulju i ocijedite na papirnatom ručniku.

Za umak od gljiva pripremite povrće i gljive pa dinstajte luk. Dodajte začine pa podlijte vodom i dodajte češnjak. Dodajte gljive pa nastavite kuhati. Pred kraj dodajte slatku papriku i vrhnje za kuhanje.

Za kraj napravite pire krumpir. U posoljenoj vodi skuhajte krumpir izrezan na manje komade. Ocijedite ga pa zgnječite gnječilicom. Dodajte mu mlijeko i maslac pa sve izmiješajte.

Ručak je spreman za serviranje, a cijeli recept s točnim mjerama i koracima pripreme pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.