Koja su se predviđanja vezana uz hranu ove godine ostvarila, a koja ne?

Foto: Shutterstock

SVAKOG PROSINCA stručnjaci iz raznih područja donose svoja predviđanja o tome što će u nadolazećoj godini biti popularno, pa su tako i prošlog prosinca predvidjeli neke stvari za ovu godinu. Evo koja su se predviđanja vezana uz hranu ostvarila, a koja baš i ne.

1. Slani okusi

New York Times prošle je godine predvidio da će slani okusi biti veliki hit. To se i ostvarilo, posebno kada su u pitanju kokteli. Popularan je bio "dirty martini", koji je postao slaniji nego ikad prije, a porasla je popularnost i ostalim pićima s okusom hrane.

2. Bezalkoholna pića

Mnogi su stručnjaci predviđali da će pića s malo alkohola, kao i ona bezalkoholna, biti sve popularnija u 2023. godini - i bili su u pravu. Porasla je popularnost bezalkoholnih pića u dućanima i kafićima, a u SAD-u je za otvorenje brojnih novih restorana glavni preduvjet bio posjedovanje menija s bezalkoholnim koktelima.

3. Retro hrana

Umjesto da zaronimo u budućnost, vratili smo se u prošlost, barem što se hrane tiče. Stari, retro specijaliteti i hrana bili su posebno popularni tijekom ove godine i to je bilo još jedno predviđanje koje se ostvarilo.

4. Čokoladne plate

Plate s narescima i sirevima nisu ništa novo, no prošle se godine predvidjela velika popularnost platama s - čokoladom. Ipak, ove plate baš i nisu zaživjele iako svi toliko volimo čokoladu. Popularnije su i dalje slane plate, a ovdje smo pisali kako ih možete napraviti. 

5. Astrologija i hrana

U 2023. godini velika se popularnost predviđala hrani koja ima veze sa svemirom i astrologijom. Postojali su mnogi memovi o tome što bi koji horoskopski znak naručio u restoranu, no jelovnici prema horoskopskom znaku u restoranima nisu zaživjeli.

6. Roboti umjesto kuhara 

Vjerovalo se da ćemo u 2023. godini imati robote koji će nas posluživati i pripremati nam hranu, no ni to se (još) nije ostvarilo. Tako je, primjerice, prvi robotski restoran u Hrvatskoj propao, a ni diljem svijeta nema baš puno takvih restorana. Ipak, sve su popularniji robotski konobari.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.