Lokal u centru Zagreba ima jednu jedinu stavku na meniju, košta 1 euro

Foto: Index

KAD SMO čuli kako u centru Zagreba postoji lokal koji prodaje kekse za jedan euro po komadu, bili smo malo skeptični. Divno je to, da se razumijemo, no često se zaboravi kako je jedan euro 7.50 kuna, što je za jedan običan keksić puno. 

Ovo će morati biti najbolji keks koji smo pojeli u životu, pomislili smo prije posjeta simpatično nazvanom Cooksiću na adresi Gajeva 8 u centru grada. Otvoreni su već od 8 ujutro, a rade do 8 navečer od ponedjeljka do petka. Subotom su od 8 do 15 sati, a nedjeljom ne rade.

Mi smo stigli ujutro kratko nakon otvaranja, a Cooksić je već bio ispunjen lijepim mirisom svježe pečenih keksića. Unutra smo zatekli dvije vrlo simpatične gospođe koje su oblikovale i pekle Cooksiće. Kupili smo par toplih keksića koji nisu preveliki, i za jednu porciju za odraslog čovjeka predložili bismo vam da kupite barem dva. 

Svaki 11. Cooksić je besplatan

Kad smo kupovali kekse, gospođa iza pulta izvadila je kartončić i lupila nam ondje 5 žigova. 

"Ljudi ovo vole, pogotovo klinci iz okolnih škola. Jako im je fora kad ih se nagradi, tako da je, ako čuvate ovu karticu i skupljate žigove, svaki 11. Cooksić besplatan", objasnila nam je. Inače, otvorili su još u travnju, no Cooksić nam je nekako promaknuo sve do sada.

Idemo sad na kekse - vrijedi li jedan euro?

Uspoređujete li ih s vrećicom nekih kupovnih ili pak troškom da ih pripremite sami doma, sigurno niste u plusu s keksima iz Cooksića. Ali! Ovi iz Cooksića su stvarno najbolji chocolate chip cookieji koje smo ikad jeli.

Bili su još topli (takve ih najradije jedemo i kad ih pečemo kod kuće), pa nismo znali je li u tome stvar. No, jednako su dobri i kad se ohlade. Toliko su sočni, s puno čokolade, prhki, a ni trunku suhi. 

Svaka čast gospođama iz Cooksića. Iako ne koriste nikakve posebne ni skupe sastojke, kao neke dobre vile u svaki keksić, očito, dodaju malo neke svoje čarolije. Mi drugi razlog ne vidimo, ali vidimo već kako, čim zaklopimo laptop, jedva čekamo ponedjeljak da odemo po novu dozu ovih prefinih Cooksića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.