Mlinarica ima odličan roštilj, vlastita piva, velike porcije i skroz ok cijene

Foto: Index

ZAGREB, a i ostatak Hrvatske, ima hrpu pivnica, roštiljarnica i sličnih lokala, kako god se nazivali. Postoje one više i manje dobre, ali i katastrofalne. Jedna od boljih je definitivno zagrebačka pivnica i pivovara Mlinarica na Ksaverskoj cesti (točna adresa je Matije Jandrića 36).

Blizu, a opet udaljena od velike gradske gužve, ljeti ima ugodnu terasu, a zimi se unutra možete zgrijati i provesti cijelu večer uz kamin. Kako smo napisali, ovo nije samo pivnica već i craft pivovara, tako da u Mlinarici uvijek možete popiti neko od njihovih stalnih piva (czech lager, vienna lager, tamni lager, APA, IPA), ali i onih koja nastaju sezonski ili kao suradnje s drugim pivovarama.

Jako su ponosni na to što sami prave pivske kobasice, debrecinke, a tijekom zime češnjovke i krvavice. Roštilj im je odličan - nema sfušarenih zagorenih komada mesa, sve izgleda jako sočno, pripremljeno ovog trena i jako uredno.

Ovog smo puta jeli ražnjiće Mlinarica s njihovim čuvenim čipsom (to obavezno naručite ako budete išli u Mlinaricu), otkošteni batak-zabatak uz povrće s grilla i šopsku salatu. Popili smo i po dva piva - Bearny Miiller, sour nastao u kolaboraciji s pivovarom Medvedgrad i Mlinaričin Sourise, voćni gose, inače i njihovo prvo pivo otkako su krenuli u avanture s kiselicama.

Dva glavna jela s prilogom i salatom, lepinju te četiri mala točena piva platili smo 278 kuna. Neki će možda reći da je to preskupo, ali voljeli bismo napomenuti da Mlinarica nije neka masna prčvarnica, već ugodno i održavano mjesto, gdje ćete dobiti dobru hranu i pivo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.