Ne bacajte ostatke mesa od vikenda, na jedan super način se uvijek može iskoristiti

Foto: Index Recepti

JUHU je zaista uvijek dobro imati, čak i kada nemate konkretniji ručak - dok ga osmišljavate, olakšate si s juhom. Pogotovo ako vam je od vikenda ostalo mesa poput piletine ili purice, uz malo dodataka možete napraviti okrepljujući obrok. 

Smrznuti grašak, ili onaj u konzervi, uvijek je dobro imati kod kuće, kao i bazično povrće poput luka i mrkve. U nastavku pogledajte što će vam sve biti potrebno za ovu brzu juhu - sigurni smo da većinu tih sastojaka već imate. 

Potrebni sastojci 

Pripremite sljedeće namirnice. 

  • ulje
  • crveni luk
  • pečena purica ili piletina 
  • smrznuti grašak
  • mrkva 
  • kocka za pileću juhu (po želji)
  • široki rezanci
  • voda
  • mljevena slatka crvena paprika
  • sol, papar

Kako se priprema 

Na ulju dinstajte sitno nasjeckan luk, dok ne požuti. Dodajte natrgano meso (možete ga i nasjeckati na kockice), te grašak i mrkvu. Promiješajte pa ulijte vodu, dodajte kocku za juhu i rezance, slatku papriku i sol i papar. Kuhajte poklopljeno dok povrće i tijesto ne omekšaju. 

Cijeli recept s točnim mjerama nalazi se ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.