Novi viralni hit za sve kavoljupce: Isprobajte crackle kavu u 10 minuta

Foto: Shutterstock

IAKO su ljetni dani - barem kalendarski, na izmaku, toplo vrijeme će sigurno još neko vrijeme biti tu, pa tako i potreba za ukusnim, osvježavajućim napitcima. Ovih smo dana naišli na novi viralni trend - crackle coffee. Budući da vam volimo donositi jednostavne i zabavne recepte koje možete pripremiti kod kuće, ovaj bi se sigurno mogao naći na toj listi. 

@espressoyourselfx3 Viral Chocolate Crackle Coffee 🤎✨ #coffee #crackingcoffee #viralcoffee #trendingcoffee #crackle #cracklecoffee #chocolate ♬ Please Please Please - Sabrina Carpenter

Pucketava, čokoladna kava je u kratkom vremenu oduševila brojne korisnike društvenih mreža koji su se i sami okušali u isprobavanju recepta. Riječ je zapravo o načinu ispijanja omiljene kave - otopite čokoladu i njome premažite stranice plastične čaše, zamrznite, pa u nju ulijte omiljenu kavu i uživajte u krckanju zamrznute čokolade na čaši i čokoladnom okusu koji pušta dok se topi u kavi.

Neki su korisnici TikToka podijelili i svoje verzije ove kave, pa su tako koristili različite vrste čokolada i kava, primjerice već gotovu, konzerviranu ledenu kavu, a dodavali su i šlag ili preljev od karamele. 

Kakvu god kavu poželite ispijati, bio to espresso ili dupli espresso, cappuccino od vanilije ili običnu kavu s mlijekom, možete ju pripremiti u ovakvoj čaši i pritom se zabaviti, ali i uživati u novim okusima i aromi, kada poželite posebnu poslasticu ili jednostavno nešto drugačije. 

@kroger The viral chocolate cracking latte changed the coffee game. 🍫☕ #kroger #crackinglatte #chocolatecrackinglatte #crackingchocolate #chocolatecrackle #espresso #cracklecoffee #foodtiktok #coffeeasmr @Delaney & Shelby ♬ original sound - Kroger

Evo što će vam biti potrebno: 

  • čokolada po izboru (ako niste ljubitelj slatkog, koristite tamnu čokoladu, a ako volite standardni čokoladni okus, otopite mliječnu, bijelu ili neku drugu čokoladu)
  • pripremljena kava po želji 
  • led
  • mlijeko
  • dodaci po želji: šlag, preljevi, ribana čokolada

Otopite svoju omiljenu čokoladu pa ju velikom žlicom nanesite u unutrašnjost plastične čaše. Čašu možete napuniti do pola ili cijelu, ovisno o tome koliko kave planirate staviti u nju. Zatim čašu u uspravnom položaju stavite u zamrzivač na 10 minuta. Nakon što se čokolada zamrznula u čaši, ulijte pripremljenu kavu i dodajte mlijeko ili neke druge sastojke po želji. U kavu stavite nekoliko kockica leda i uživajte u pucketanju i čokoladnoj aromi. 

@frances_amore This was so fun to make #fypage #cracklecoffe #icelattecoffe #viral #coffee #chocolate #asmr ♬ som original - ∞︎︎ ☼ ⋆。˚⋆ฺ ♡
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.