Organizatori Burger Festivala: "Ovakve burgere još niste kušali." Evo o čemu pričaju

Foto: Sandro Sklepić/Burger Festival Press

OD ČETVRTKA 7. rujna do nedjelje 17. rujna zagrebački Park dr. Franje Tuđmana bit će nezaobilazna destinacija svim ljubiteljima burgera, ali i dobre atmosfere. Kako smo već i najavili, uskoro počinje Burger Festival Zagreb, najraskošniji do sada.

Osim što će se na istoj lokaciji prvi put zajedno odvijati Burger Festival i Zagreb Street Art Festival s više od 165 umjetnika iz 33 zemlje svijeta, pet besplatnih koncerata (Songkillers, Vatra, Kuzma & Shaka Zulu, Bolesna braća, Ida Prester i Lollobrigida) i natjecanjem u spravljanju burgera, na festivalu će se na ukupno 20 kućica, uz provjerene i omiljene klasike, moći kušati i neki noviteti.

Malo lososa, malo janjetine

Bit će tu burgera od tune i lososa, janjećih burgera, burgera s kozicama, burgera s Wagyu i Txogitxu govedinom i kavom, crispy i spicy chicken burgera koji mesa nisu vidjeli, burgera s kruškama i onih s džemom od borovnice, kao i jedinstveni Pannicarno. Prvi put će se na Burger Festivalu brioche peciva mijesiti i peći na lokaciji, i to u režiji Boogie Laba.

Pravu senzaciju pod nazivom Pannicarno za ovogodišnji zagrebački Burger Festival pripremila je pizzeria Mrs.Fogg. Pannicarno je burger u pizza tijestu s junećim mesom, čija je posebnost friško pečeno tijesto s premazom od češnjaka i parmezana koji mu daju dodatni miris i teksturu.

Veterani Burger Festivala iz Instituta za burgere by Mate Janković zagrebačku će publiku osvojiti svojim nenadmašnim kombinacijama okusa koji redovito postaju evergreeni, među kojima je i zvijezda Asian Street Food Festivala, Spicy Korean burger od 100 % junetine iz lokalnog uzgoja, azijskim kupusom, kimchijem, pečenim carskim mesom, cheddar sirom i gochujang mayo umakom.

Kod Palfija samo ekskluziva

Ozbiljno uzbudljive novitete na zagrebački Burger Festival donosi Full Circle by Marko Palfi. Njegov Dekadent, pobjednik Zagreb Burger Festa 2020. ove se godine vraća u novom, poboljšanom 2.0 izdanju.

Radi ga od kombinacije španjolske Txogitxu govedine dubokog i intenzivnog okusa, te japanske Wagyu govedine koja je kao najkvalitetnija govedina na svijetu poznata po mekoći i sočnosti. Specifičnu kompleksnost ovom burgeru daje kava koja je neobičan dodatak koji cijelu kreaciju diže na novi nivo.

Uz to, u ponudi će imati i poznati klasik Smokey Double D, zatim Cheeky Italian s piletinom s OPG-a Orehovec i kombinacijom mozzarelle, pistacije i bosiljka. Za ljubitelje ribe, tu je Fishy Asian.

Gosti iz Srbije

Iz Zrenjanina prvi put na Burger Festival Zagreb dolazi Bistro Funk koji će predstaviti autorske burgere koristeći namirnice od hrvatskih lokalnih proizvođača.

"Za sada bih otkrio samo jedan burger, a to je janjeći. Ostalo ćete morati doći i probati", kaže Dušan Žarkov iz Bistroa Funk.

"Dim je sve!" najavljuje Michelinovim zvjezdicama ovjenčani chef Deni Srdoč koji dolazi s kamado grillom na ugljen. U svom prvom osobnom projektu, Hidden Wine Bistro by Deni Srdoč, okupio je tim mladih strastvenih ljudi koji daju sve od sebe s ciljem da gosti budu zadovoljni kako hranom tako i servisom, te ambijentom.

Na Burger Festivalu u Zagrebu spremat će tri vrste burgera: Hidden burger, El Popta’s i Drunken burger, te tri vrste krumpirića - regular, cheese i spicy fries.

Pored spomenutih kreacija, svi Zagrepčani i gosti metropole na Burger Festivalu će moći kušati i delicije koje spremaju Bite of Fun by Melkior, Burger Jam, Submarine, 4Burgers, Picnic Mingle & Fun, Beg’s Plant Based, Burger Bar, Cheesy Burger, Pommes, te Chefs Burger by Ivan Pažanin čija Crispy Kapula sa 100 % junetinom iz domaćeg uzgoja, rikolom, karameliziranim lukom, prženim lukom, ukiseljenim jalapeno papričicama, cheddar sirom i honey mustard umakom sigurno dobiva nove obožavatelje.

Ulaz na festival je besplatan, radno vrijeme: svaki dan od 12 do 24 sata
Trajanje: 7-17. rujna, lokacija: Park dr. Franje Tuđmana, Zagreb

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.