Osam jela s piletinom koja obožavamo, jedno od njih radimo već danas za ručak

Foto: Shutterstock

POHANA, pečena, u umaku - piletinu volimo na sve načine. Odlično se slaže sa svim prilozima i super je izbor i za nedjeljni ručak, pa ako ne znate što danas kuhati, imamo par ideja za jela s piletinom u glavnoj ulozi.

1. Piletina punjena senfom

Ova piletina punjena senfom zamotana u slaninu čini odličan spoj okusa, a gotova je za samo 30 minuta. Možete ju poslužiti uz prilog po želji, a recept pronađite ovdje.

2. Pileće okruglice punjene sirom

Jelo koje će vas iznenaditi, a uz bilo koji prilog bit će vam na meniju svaki tjedan. Odlična je ideja za nedjeljni ručak ako ne znate što biste kuhali, a recept je ovdje.

3. Zapečena piletina s parmezanom

Iako vuče korijene iz talijanske kuhinje, parmezan piletina tipično je američko jelo. Jednostavno je i ukusno, a ovako pripremljena piletina prilikom pečenja ostaje sočna. Recept je ovdje.

4. Pileća prsa punjena šampinjonima

Pileća prsa punili smo pirjanim šampinjonima s češnjakom, listovima špinata i sirom, a ostat će sočna i kad se ohlade. Recept je ovdje, a jelo poslužite uz prilog po izboru.

5. Piletina Kijev

Piletina Kijev klasično je istočnoeuropsko jelo nadjeveno aromatičnim maslacem sa začinskim biljem unutar tankog bijelog mesa što ga čini tako sočnim! A ta sočna unutrašnjost upravo je savršena protuteža hrskavom omotaču. Recept pronađite ovdje.

6. Piletina cacciatore (na lovački)

Pollo alla cacciatora ili piletina na lovački je tradicionalno talijansko jelo s pirjanom piletinom, povrćem i gljivama u umaku od rajčice i začinskog bilja. Najbolje ide uz tjesteninu ili pire krumpir, a recept je ovdje.

7. Spatchcock piletina

"Spljošteno" pečeno pravi je hit! Priprema se samo čini komplicirana, zapravo je vrlo jednostavna, a rezultat je savršeno pečeno meso. Cijeli recept pronađite ovdje

8. Savršena pohana piletina

Pohana piletina pravi je klasik za nedjeljni ručak koji se slaže uz svaki prilog, a ovdje pronađite recept i savjete našeg chefa za najbolju pohanu piletinu pripremljenu kod kuće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.