Ovaj desert prava je ljetna voćna bomba, imamo recept

Foto: TikTok

TIKTOK je prepun odličnih ideja za ljetne slastice, a sada smo pronašli još jednu takvu koja, osim što odlično izgleda, sigurno je i jako ukusna. Riječ je o kombinaciji raznog voća unutar lubenice, a priprema ovog deserta ne može biti jednostavnija.

Za početak će vam trebati jedna lubenica, kojoj ćete izrezati vrh i izvaditi njezinu unutrašnjost - nju možete pojesti odmah, a od nje možete napraviti ukusan i osvježavajući sorbet ili ju pak narezati na kockice i dodati svojoj omiljenoj ljetnoj salati za dozu slatkoga.

Dodajte voće po izboru

Sada, kada vam je lubenica ostala prazna, iznutra ju posušite ubrusom i dodajte joj voće po izboru. Idealno je bobičasto voće, poput borovnica, kupina, malina, jagoda i grožđa, no po želji možete dodati i drugo voće, samo ga prije dobro operite, pobrišite i narežite na manje komadiće ako je preveliko.

@gracelynnhewitt99 so fun to make and such a hit at the cookout 🥰🤤 #fruitjelly #summersnacks #summerrecipes #watermelon #watermelonrecipes #jellorecipe #fruitjello #gelatin #fruit #refreshing #summervibes #asmr #asmrvideo #asmrsounds #asmrfood ♬ Please Please Please - Sabrina Carpenter

Voće sada dodajte u lubenicu i promiješajte, a zatim ulijte želatinu i pazite da prekrijete voće skroz do vrha. Lubenicu preko noći ostavite u hladnjaku kako bi se želatina stegnula, a već ju idući dan narežite trokute i poslužite.

Ovaj desert idealan je jer možete kombinirati više vrsta svojeg omiljenog voća, a ako organizirate neko ljetno druženje i ne znate što ponuditi gostima, ovo će im se sigurno svidjeti.

>> Baranjske lubenice čak su upola jeftinije od ostalih, evo i zašto

A kada sve pojedete i ostane vam kora lubenice, nipošto ju nemojte baciti - OVDJE pronađite par ideja kako ju iskoristiti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.