Probali smo ajvar od pečenih paprika od nerazvikanog proizvođača, evo dojmova

Foto: Index

ADRIA je prošle godine na tržište izbacila ajvar od pečenih paprika, blagi i ljuti, kao i pečene paprike. Nažalost, prošli su nam ispod radara, no sad smo ih konačno probali.

Ono što je bitno razlikovati kod ajvara, naročito kupovnih, je to da postoji tzv. pečeni i kuhani ajvar. Pečeni je uvijek skuplji, gušći, jačeg, pomalo dimljenog okusa (logično kad je od pečenih paprika), dok je kuhani često i višestruko jeftiniji, rjeđi (nekad, doduše, i pohlepno rijedak), blažeg okusa i bez "smoky" momenta.

Još je jedna razlika to što kuhani ajvari imaju sitnije komadiće povrća, dok pečeni imaju nešto krupnije komadiće paprike.

Adrijin je pečen

Ovaj Adrijin ajvar od pečenih paprika ima kremastu, gustu teksturu, s "čupkanim" komadićima lijepo očišćenih pečenih paprika. To što gotovo i nema pougljenjenih dijelova kore je veliki plus jer neki ajvari drugih proizvođača u istom cjenovnom rangu imaju dosta upravo tih komadića koji su, ajmo reći, dijelom šarmantni, ali isto tako znaju biti neugodno gorkasti te ostaju za zubima.

Što se okusa tiče, vrlo je skladan i pun, definitivno onakav kakav biste si napravili sami doma da si uzmete vremena i potrudite se. Zato od nas dobiva čistu peticu, kao i ljuti, ali i njihova pečena paprika.

Dvije vrste ajvara i pečene paprike

Adrijini ajvari i paprika mogu se naći u Delicijinim dućanima, i to po cijeni od 10 eura za veliku staklenku (580 g) blagog ili ljutog ajvara te 9 eura za veliku staklenku pečenih paprika. Imaju i malu staklenku blagog ajvara, a ona košta 5.49 eura za 370 grama.

>> Veliki test kupovnih ajvara

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.