ZAGREBAČKI lokali gostima nude proljetne varijante svojih slanih i slatkih jela, izdvojili smo četiri najzanimljivije koje mogu poslužiti kao jedan dobar brunch.
Proljetni vege sendvič (Noel bread and deli)
Noel je svoj poznati sendvič u kiselom tijestu prilagodio proljeću (gore na slici).
"Naš signature vege sendvič dobio je proljetni makeover - od sada ga možete pronaći u prefinoj kombinaciji pečenog povrća (patlidžan, tikvice i crvena paprika) i homemade pesto rossa (sušene rajčice, bademi, ružmarin i maslinovo ulje) s dodatkom ružmarina", poručili su.
Danish pastry s jagodama i Spanakopita (Bread Club)
Popularni Bread Club u ponudi ima dva nova peciva, a to su danish pastry s punjenjem od jagoda, odnosno vrsta lisnatog peciva koje se može puniti bilo kakvim nadjevima, od džemova do krema, a ovdje je punjeno nadjevom od najdražih proljetnih bobica te slastičarskom kremom.
Spanakopita, originalno grčki klasik od tankog tijesta i punjenja od feta sira i svježeg špinata, u Bread Clubu su napravili u mini verziji za jednu osobu, a punjenje osim fete i špinata sadrži i ricotta sir.
Daisy (Jolie Petite patisserie)
Najpoznatija slastičarnica u zagrebačkom kvartu Knežiji nakon hita u obliku malo drukčije kremšnite sada ima kolač koji podsjeća na tratinčicu, a nazvali su ga prigodno - Daisy (tratinčica na engleskom). Izgleda stvarno simpatično, tako da ćemo uskoro morati do Knežije probati ovo čudo.