Što pripremiti za ručak kad je vani +40? Imamo top recepte za hladne salate

Foto: Shutterstock

DANAS nas čeka vrhunac toplinskog vala, a uz ove hladne salate izdržat će se puno lakše. Zaboravite na stajanje pored štednjaka satima, ova osvježavajuća jela stvorena su za dane poput ovog, a u nastavku su naši provjereno dobri recepti.

Hladna salata s piletinom

Ova jednostavna salata odlična je ideja za lagani ručak. Možete dodati povrće po želji, ali i začine. Što se piletine tiče, ovdje će se super uklopiti i ostaci pečene ili grilane piletine - u tom slučaju ste korak brži u pripremi.

Recept je ovdje.

Salata od tunjevine i tjestenine

Može biti doručak, ručak ili večera, a ono što će vas posebno iznenaditi je dresing koji je pun okusa, kiselkast i savršeno odgovara tuni i tjestenini. Ako vam ostane skuhane tjestenine koju niste pojeli, ovdje je možete iskoristiti.

Recept je ovdje.

Salata od hobotnice

Za pripremu ove salate trebat će vam nešto više vremena, a za početak hobotnicu je potrebno očistiti i skuhati. Neki tvrde kako pluteni čep u vodi s hobotnicom tijekom kuhanja utječe na mekoću, dok drugi tvrde da to nema nikakve veze, pa ovaj put korištenje plutenog čepa ostavljamo na vama. Dok se kuha, pripremite ostale sastojke za salatu. Salatu po želji, umjesto octom, možete začiniti i limunovim sokom. 

Recept je ovdje.

Salata od tune i slanutka

Tuna iz konzerve mnogima je jedna od omiljenih namirnica za brze i zdrave obroke, a u kombinaciji sa slanutkom stvarno super funkcionira. Vi, dakako, možete dodati i još neke vrste povrća, ali i slanutak, ako ga ne preferirate, zamijeniti grahom ili čak i lećom.

Recept je ovdje.

Bogata krumpir salata

Ova hranjiva i svestrana salata je jednako ukusna kao prilog ili kao samostalni obrok. Zbog majoneze i kiselog vrhnja ima ugodnu kremastu teksturu. Ovo je iznimno praktično jelo za pripremu unaprijed, pogotovo kada očekujete goste, jer je često još ukusnije kada odstoji nekoliko sati.

Recept je ovdje.

Salata to go

Salata u staklenci praktičan je način da je uzmete na posao, na faks ili gdje god idete. Sve je u jednoj posudi i nemate brige oko posebnog pakiranja dresinga.

Recept je ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.