Svi nas traže recept za ove prelijepe kekse naše čitateljice, ovdje je

Foto: Lidija Vulić-Ćurić

ZA BLAGDANE su ovi ukusni, a ujedno i vrlo oku ugodni keksi jednostavno neizostavni. Otkako je naša čitateljica Lidija Vulić-Ćurić u grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? objavila fotografije svojih blagdanskih keksa, pitanja oko toga gdje je recept ne prestaju.

Lidija je podijelila recept u grupi, no postoji toliko upita pa nismo htjeli uskratiti veselje ni ostalima koji nisu članovi grupe. Možete ga pronaći u nastavku, a obavezno se učlanite u grupu i podijelite svoje lijepe fotografije, recepte, savjete ili samo razmijenite mišljenja o raznim jelima s drugim članovima.

Lidijini keksi

"Danas je fokus na ausecu. Ovo je ausec koji je "putovao" po selu (svatovima), svjedok mnogih ljubavi. Tri su bila u selu koja su se posuđivala, a naš je bio obilježen crvenom gumicom na stalku. Nagledao se "on" mnogih ljubavi i obiteljskih ručkova. Jučer mi ga je mama poklonila, a ja danas prenosim na vas dašak romantike i nostalgije", napisala je Lidija u objavi u kojoj je ausec ova ukrasna staklena posuda "na nogu" u kojoj su se posluživali kolači, a i dalje je tako.

A kolači koji se nalaze u ovom, Lidiji vrlo dragom poslužavniku, rade se po receptu koji ćete pronaći odmah ispod.

Sastojci:
300 g glatkog brašna 
60 g gustina 
90 g šećera u prahu 
210 g maslaca
60 g mljevenih badema 
vanilin šećer 
4 žumanjka 

Zamijesite tijesto, ostavite u hladnjaku sat vremena, razvaljajte, vadite modlicama i pecite na 180 stupnjeva oko 10 minuta. Nadjev je marmelada po želji, a za posipanje koristite šećer u prahu koji ste pomiješali s vanilin šećerom.

>> Ovdje možete pronaći više njenih savršenih recepata

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.