Tikvice, krumpir i jaja - jeftino, a prefino jelo koje će zasititi i one najgladnije

Foto: Shutterstock

ŠPANJOLSKA tortilja jelo je od krumpira, jaja i luka, a iako u nazivu ima "tortilju", zapravo sliči na jednu debelu, slanu palačinku. Možda ste na to jelo negdje naišli i pod imenom španjolski omlet, a radi se o tradicionalnom jelu upravo iz te zemlje (Tortilla Espanola) koje Španjolci slave kao svoje nacionalno jelo. Neizostavan je dio njihove kuhinje i prilično je jeftino.

Smatra se da jelo originalno potječe iz Perzije i da se odonuda preselilo na zapad - na Pirenejski poluotok. Kako se proširio na razna područja Europe, svatko ga je radio na malo drugačiji način. U zemljama na Perzijskom zaljevu ovo se jelo zove Kookoo Sabzi. I u Italiji postoji nešto, moglo bi se reći, slično, a to je frittata.

Recept za španjolsku tortilju u ljetnom izdanju - s tikvicama, možete pronaći OVDJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.