TEK JE prošao Božić, a već nam se bliži Uskrs. Uskoro ćemo peći razne kolače, pripremati šunku, pincu, francusku salatu i ostala tradicionalna jela, a ako želite isprobati nešto malo manje tradicionalno, ali da ipak ima veze s Uskrsom, napravite ova punjena peciva u obliku mrkve.
>> Jeste li već odlučili što ćete peći za Uskrs? Imamo odlične recepte
Na TikToku smo pronašli super recept za peciva koja izgledom podsjećaju na mrkvu, a možete ih puniti raznim nadjevima. U ovom receptu TikTokerica koristi dimljeni losos i krem-sir, no vi možete staviti i neke druge sastojke i napraviti ova zabavna peciva koja su pravi hit na društvenim mrežama.
Uskršnja peciva u obliku mrkve
Ovaj recept na TikToku ima preko 180 tisuća pregleda i ljudi su oduševljeni, a recept ne može biti jednostavniji. Od ove količine sastojaka dobit ćete osam peciva, a evo i što će vam sve biti potrebno:
- jedno lisnato tijesto
- 80 g dimljenog lososa
- 200 g krem sira
- kopar ili peršin za ukras
Za početak ćete razvaljati lisnato tijesto i podijeliti ga na osam trakica jednakih veličina, a svaku od tih trakica omotat ćete oko stošca od aluminijske folije koji ste napravili onako kako je prikazano na videu. Poslažite ih na lim za pečenje i pecite na 190 stupnjeva otprilike 12 minuta ili dok tijesto ne poprimi zlatnu boju.
@chefgenevieve Smoked Salmon Cream Cheese Stuffed Carrot Pastries 🥕 Fun Easter appetizer and only 4 ingredients 🐣 Ingredients: 1 sheet of crescent dough 3oz herbed smoked salmon 7.5oz garlic & herb cream cheese 1 pack of Fresh Dill Mold: cut aluminum foil in 9x9 square. Fold in half then half again. Roll up into a cone shape. Roll out sheet of crescent dough and cut into 8 long strips. Roll each strip around the foil cone starting at the tip and working your way up slightly overlapping. Bake on a parchment lined sheet pan in a 375°F oven for 12 minutes or until golden. Remove foil cone. Filling: Chop or smash down smoked salmon into small pieces. Combine with cream cheese then add to a piping bag. Snip off the tip. Once the carrot pastries are cooled. Pipe the cream cheese into the carrots. Garnish with fresh dill to resemble carrot greens. Enjoy! #easterappetizer #easterdinner #easterinspo #stuffedcarrotpastries #creativecooking #funrecipes ♬ Little Things - Adrian Berenguer
Dok se tijesto peče, napravite punjenje - izmrvite losos ili ga nasjeckajte na male komade i pomiješajte s krem-sirom. Ovo je dio u kojemu možete prilagoditi sastojke pa umjesto lososa možete koristiti salamu, povrće ili nešto drugo po želji. Smjesu stavite u vrećicu za zamrzavanje ili u dresir vrećicu, a zatim do vrha napunite peciva. Ukrasite koprom ili peršinom i poslužite.
>> Bojenje jaja u vinu vrlo je jednostavno, a rezultat su predivne, šljokičaste pisanice