U Poreču ulovljena tuna teška više od 130 kilograma i duga preko dva metra

Foto: Press

U POREČU još danas traje Tunalicious Street Food Festival, koji je počeo 13. rujna, a jučer je održan i prvi ribolovni dan turnira TunIstra. Pobjedu je odnijela talijanska ekipa Black, a njihova ulovljena tuna teška je čak 131 kilogram i osam grama, duga 205 centimetara, a prema procjenama stručnjaka stara najmanje 10 godina.

Izvagane čak 33 ribe

Na porečkoj rivi izvagane su čak 33 ribe, što je gotovo trostruko više od prosjeka na ovakvim turnirima nakon samo jednog ribolovnog dana. Ulovljeno je osam tuna od kojih je pet izvučeno, a tri neozlijeđene puštene u more, prema catch&release principu. Ostalih 28 riba su lucevi, takozvani "rođaci" tune. Najveći među njima je onaj ekipe Hook Up, težine 11.98 kilograma. Ta je ekipa ulovila ujedno i najviše luceva, čak 12, i jednu tunu koja je puštena u more.

Valja istaknuti i ekipe La Mula di Muggia koja je ulovila tunu tešku 119.78 kilograma, ekipu Arian s tunom od 85.88 kilograma te Puč Pomer kojoj je tuna nakon skoro tri i pol sata borbe otpala s udice. Tijekom dana ulovljeno je i neozlijeđeno pušteno natrag u more nekoliko morskih pasa mekušaca i modrulja te morski golub.

Zadnji dan Tunalicious Street Food Festivala

Danas slijedi još jedan ribolovni dan nakon kojeg će biti proglašen pobjednik šestog TunIstra - Offshore World Challengea Poreč 2024., a vrhunac natjecanja bit će završno vaganje i svečana ceremonija zatvaranja na porečkoj rivi, danas u 19 sati.

Osim sportskog natjecanja, na porečkoj rivi održava se i Tunalicious Street Food Festival koji je u petak i subotu okupio velik broj Porečana i turista, uz mirise tune pripremljene na različite načine, u street food varijanti, te vrhunski glazbeni program.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.