Evo što vas sve čeka na ovogodišnjoj, jubilarnoj 20. Bučijadi u Ivanić-Gradu

Foto: Bučijada

Jubilarna 20. Bučijada ove će se godine održati u razdoblju od 4. - 6. listopada u Ivanić Gradu. Ove godine pripremaju više od 170 izlagača, kulturne, zabavne i edukativne sadržaje te bogatu gastronomsku ponudu.

Najveći prodajni sajam buča i bučinog ulja

Manifestacija koja se održava od 2004. godine odvijat će se na Trgu Vladimira Nazora i u okolnim ulicama grada, gdje će posjetitelji moći obići najveći hrvatski prodajni sajam bučinog ulja, buča i drugih poljoprivrednih proizvoda. Poseban naglasak stavljaju na bučino ulje proizvođača iz cijele Hrvatske te na razne specijalitete poput piva od buče, bučnica, pralina punjenih bučom i drugih delicija.

Glazbeni program započinje otvorenjem u petak 4. listopada u 17 sati uz prigodni dokumentarni film povodom 20 godina Bučijade. Glazbeni izvođači uključuju Jelenu Rozgu, Joleta, Tonyja Cetinskog te tamburaški orkestar HRT-a i DJ nastupe, a subota i nedjelja donose folklorni program i jazz koncerte.

Biciklijada, izložba gljiva i kukuruzni labirint

Pored glazbenih nastupa, u Gradskoj vijećnici bit će organizirane projekcije videomappinga pod nazivom Putovanje kroz prošlost grada, dok će u Domu kulture biti održan znanstveno-stručni skup o bučinom ulju. Za one koji žele dodatne aktivnosti, ove godine organiziraju biciklijadu, izložbu gljiva i mogućnost posjete Posavskom kukuruznom labirintu nedaleko od grada.

U subotu će se u 13 sati održati znanstveno-stručni skup Bučino ulje od polja do stola, na kojem će se iznijeti rezultati kvalitete bučinog ulja od sedam različitih sorti uzgajanih na poljima OPG-a Bakran. Raspravljat će se o uzgoju i proizvodnji ulja te o njegovim benefitima za zdravlje.

Predstave, radionice i natjecanja za najmlađe

Mala Bučijada nudi bogat i raznolik program za najmlađe koji će se održavati u Sportskom parku Zelenjak. U subotu i nedjelju djeca i obitelji mogu sudjelovati u radionicama, igraonicama i natjecanjima.

Glavni događaji za djecu uključuju:

  • Kazališne predstave, mađioničarske nastupe i koncert dječjih zborova
  • Natjecanje u jedenju kremšnita od buče, za juniore i seniore
  • Karaoke show roditelja i djece te razne nagradne igre
  • Festival igračaka i disco za djecu

Cjelodnevni ovogodišnji program upotpunit će zabavnim parkom, vatrogasnim igraonicama, kreativnim radionicama i sportskim sadržajima. Organiziraju se i natjecanja kao što su utrka drvenih konjića i skakanje u vrećama te interaktivna radionica pod nazivom Selo buča. U ponudi će biti razna jela od buče - od juhe, rižota i bučnice pa do kremšnita s bučom.

Iz organizacije posjetiteljima poručuju da do Bučijade mogu doći Bučko-Expressom ili vlastitim automobilom uz osigurane besplatne parking-prostore diljem grada. Više informacija o programu i kartama za Bučko-Express možete pronaći na službenim stranicama manifestacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.