Znate li kako se zapravo radi Cezar salata? Postupak bi vas mogao iznenaditi

Foto: Shutterstock

CEZAR SALATA trebala bi biti jednostavna za pripremu - napravite dresing, pomiješate ga sa salatom i to je to. Ipak, čini se da smo je cijelo vrijeme radili krivo, a sada je na Instagramu osvanuo video koji pokazuje kako se zapravo priprema. Trebat će vam samo jedna velika zdjela.

>> Najpopularnija salata na svijetu proslavila je 100. rođendan 

Ovo je vjerojatno najpopularnija salata na svijetu i nedavno je proslavila svoj stoti rođendan, a nazvana je u čast svog tvorca, Césara Cardinija, koji ju je prvi put napravio u restoranu Caesar u Tijuani.

U nju ne idu ni piletina, ni panceta, ni kozice

Prema originalnom receptu, Cezar salata sastojala se od zelene salate, krutona, poširanog jajeta, maslinovog ulja, Worcestershire umaka, češnjaka, senfa, parmezana, limunovog soka, bijelog papra, soli i octa od kruške. Danas su inćuni neizostavan sastojak ove salate, no oni su u recept dodani tek godinama kasnije.

Osim inćuna, omiljeni dodaci za Cezar salatu danas su i piletina, panceta, kozice i mnogi drugi sastojci, no u originalnom receptu njima nije bilo ni traga. Ova je salata idealna za vruće, ljetne dane, a OVDJE pronađite nekoliko trikova uz pomoć kojih ćete napraviti vrhunsku Cezar salatu u samo pola sata. A evo i kako se ona zapravo priprema.

Cezar salata iz jedne zdjele

Umjesto da zasebno radite dresing pa ga pomiješate sa salatom, Cezar salata radi se u jednoj zdjeli, i to tako da prvo dodate sol i papar, a zatim sjeckani češnjak i kapare (po izboru), koje morate usitniti. Zatim su na redu inćuni, koje također trebate usitniti, a tu smjesu zatim stavite sa strane i u sredinu zdjele dodate žumanjak, senf, maslinovo ulje i to dobro promiješate.

Smjesi od žumanjka zatim dodate smjesu od inćuna i dobro promiješate, a zatim dodajete malo limunovog soka, octa i Worcestershire umaka (u videu su dodali i Tabasco, no to možete preskočiti) te na samom kraju umiješate i ribani parmezan. Kada dresing rasporedite po cijeloj zdjeli, dodate salatu i krutone, dobro promiješate i poslužite.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.