Ovo su tri znaka koja pokazuju da ste nedostajali vašem psu

Foto: Shutterstock

Nevjerojatno je zamisliti koliki utjecaj na ljudski život može imati stvorenje koje ne može verbalno komunicirati. Ipak, većina vlasnika kućnih ljubimaca smatra svog psa dijelom obitelji. Stoga ne čudi što nedostaju jedno drugome kada nisu zajedno.

Newsweek je kontaktirao stručnjakinju za ponašanje pasa Kait Hembree iz Bostona kako bi saznao glavne znakove koji pokazuju da ste nedostajali vašem psu. Osim vidnog uzbuđenja kad se vratite doma, ovo su tri sigurna znaka koja pokazuju nedostajanje:

Govor tijela

Neki psi pokazuju sreću zbog prisutnosti svog vlasnika govorom tijela, uključujući mahanje repom. Mogli bi šapama udarati po svojim vlasnicima ili nakriviti glavu s otvorenim ustima u obliku slova C nalik osmijehu. 

Dolazak

Psi su prirodno društvena bića. To je jedna od njihovih karakteristika koja nas privlači. Kada je vaš pas s druge strane vrata da vam poželi dobrodošlicu ili dođe iz druge prostorije i traži vas nakon što je čuo vaš dolazak, možete biti uvjereni da mu je drago što ste kod kuće.

Dodir

Ako vaš pas traži dodir od vas odmah po vašem dolasku pa to pokazuje potezima kao što je pritiskanje tijela uz vas, guranje vaše ruke ili čak skakanje na vas, ta čežnja za nečim opipljivim sugerira da mu je nedostajao vaš dodir.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.