Želite ljubimca? Pružite dom ovim preslatkim psima ili mačkama iz skloništa

Foto: Facebook

PUNO je napuštenih životinja diljem Hrvatske. Skloništa su krcata pasa i mačaka koje su vlasnici odbacili. Želimo tim slatkišima pomoći pronaći dom kakav zaslužuju. U nastavku teksta donosimo vam nekoliko mačaka i pasa koji borave u azilu i željeli bi čim prije dobiti svoj novi, topli dom i vlasnike koji će ih voljeti. Krenimo s mačkama o kojima se brine udruga Prava šapa.

Blacky

Blacky je rođen u travnju 2021. godine. Pitom je, umiljat i društven. Dosta je zaigran i voli se penjati, a slaže se i sa psima i s mačkama. Blacky je pao s balkona i slomio vilicu i šapu, a vlasnica nije željela pokriti troškove liječenja i nije se htjela više brinuti o njemu.

"Blacky je postao naš kad je pronađen na livadi uz zgradu, sav polomljen... Kasnije smo našli njegovu 'skrbnicu', ali ona ga se odrekla u roku par sati, čim je čula koliki su troškovi operacije koja mu je potrebna da bi opet hodao... Bila ga je spremna eutanazirati, samo da ne mora platiti rezultat svoje neodgovornosti", piše u objavi. Mačak se potpuno oporavio nakon operacije koja je plaćena donacijama.

[TRAŽI DOM ❤ ] Blacky je postao naš kad je pronađen na livadi uz zgradu, sav polomljen... kasnije smo našli njegovu "...

Objavljuje Prava šapaSrijeda, 8. veljače 2023.

Mrma

"Mrma je pomalo plaha, ali pitoma maca, koja se dobro slaže s drugim mačkama. Odlično se prilagodila na stan, kao da je oduvijek unutra. Međutim, Mrma je rođena na ulici i tamo je živjela većinu svojeg djetinjstva, stoga je na prvu plaha s nepoznatima i trebat će joj malo vremena za prilagodbu", piše u objavi. Sa svim macama se odlično slaže, naučena je na pijesak i voli se povremeno igrati. 

Mrma glavicu drži pomalo nagnutu na jednu stranu. Nakon veterinarskih pregleda ustanovljeno je da je potpuno zdrava, ali sumnja se da je pretrpjela udarac u glavu koji je ostavio posljedice.

[TRAŽI DOM ❤️] Mrma nam je došla s hranilišta, trebao je to biti samo USV projekt, ali hraniteljica je primijetila da...

Objavljuje Prava šapaSrijeda, 8. veljače 2023.

Marcy

Marcy je u Pravu šapu stigla kada je imala 14 dana i teta čuvalica ju je othranila na bočicu. Stara je manje od godinu dana i danas je zaigrana, vesela, privržena i mazna mlada maca spremna za svoj novi dom.

"Nije plašljiva, društvena je i pitoma, jako mazna, privržena ljudima i umiljata, kao i svi dudaši. Voli se igrati, slaže se s drugim macama i prede praktički čim ju uzmete na ruke. Voli se nositi, spavati u krilu, s ljudima u krevetu i jako je nježna", opisuju je.

[TRAŽI DOM 🍼] Ovo je Marcy i ona traži Zauvijek dom, idealno s nekom mladom macom s kojom se može igrati 🙃 otkad joj...

Objavljuje Prava šapaČetvrtak, 9. veljače 2023.

Lovre

Lovre se nalazi u riječkom azilu. Sa sekicom je bio bačen usred polja po najvećim hladnoćama. Međusobno su se grijali i na svu sreću prolaznici iz automobila su ih vidjeli pored ceste. Međutim, iako su bili spašeni, psići su bili u jako lošem stanju. 

"Mislili smo da su umorni, a zapravo su bili loše. Premda su prvi dan dobili tabletu protiv glista, krenula su povraćanja i proljevi. Sve je ukazivalo da su prepuni i intoksicirani. Kreće borba, vožnje veterinaru, pregledi, infuzije, čišćenje organizma, dizanje imuniteta. 

Gledaš i ne vjeruješ! Što su sve izdržali! Zar sada, kada su spašeni da ih izgubimo? Dva mala heroja izborila su se za život. Divni, veseli, razdragani štenci ipak hvataju korake u svoj bolji život", piše u objavi. Klara je odmah udomljena, ali vrijeme je da i Lovre nađe svoj dom. Star je oko dva mjeseca.

Kažu da nijedan početak nije lagan, ali sigurno ne bi smio biti ni ovako težak. Lovre i njegova seka (koja je odmah...

Objavljuje Azil za pse "Društvo za zaštitu životinja Rijeka"Četvrtak, 9. veljače 2023.

Tili 

Sedmomjesečna Tili nalazi se u virovitičkom azilu. Ima kratke noge i dugo tijelo kao jazavčar, a brkove kao terijer. Cijepljena je, čipirana, sterilizirana, očišćena od nametnika i spremna za novi dom.

🖤 Tili 🤍 Šta kažete ekipa, jel ovo pogled šefice? 😝 Možete dva puta pogađati tko je glavni u boxu, ona ili cimer Troy...

Objavljuje Virovitičko sklonište volonteriPetak, 3. veljače 2023.

Peach

U virovitičkom skloništu je i malena Peach. Teška je 14 kilograma, naučena na povodac i vožnju u autu. Ima oko dvije godine. 

PEACH je ženka Posavskog goniča, teška 14 kilograma, naučena na povodac i vožnju u autu, stara oko dvije godine,...

Objavljuje Sklonište Za Životinje ViroviticaČetvrtak, 9. veljače 2023.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.