Borna (17) iz Slavonskog Broda dobitnik Harvard Book Prizea

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Borna Vidmar, učenik trećeg razreda matematičkog smjera Gimnazije Matije Mesića u Slavonskom Brodu, dobitnik je nagrade Harvard Book Prize.

"Nisam očekivao nagradu, nisam bio potpuno siguran zbog konkurencije, bilo je puno prijavljenih, a samo su dva dobitnika", ispričao je skromno Borna. "Kad sam vidjela uvjete natječaja, bila sam sigurna da Borna, ne samo da zadovoljava, nego i ide iznad toga. Bila sam sigurna da će je dobiti, ne bi je dobio samo da ga nisam prijavila. Njegov životopis nadmašuje sva očekivanja od jednog 17-godišnjaka, tog životopisa ne bi se posramio ni netko na zalasku karijere", dodala je ravnateljica škole Lucija Brnić.

 

"Borna nije uspješan samo u onome što ne radi, a radi sve. Bavi se i sportom... Mogao bi već dobiti i nagradu za životno djelo", naglašava ponosna ravnateljica. 

Harvard Book Prize je nagrada koja se dodjeljuje diljem svijeta izvrsnim učenicima 3. razreda srednjih škola. Nagradu u Hrvatskoj dodjeljuje Harvard Club of Croatia, jedan od klubova alumnija Sveučilišta Harvard. Dobitnik nagrade mora biti izvanredan učenik koji u velikoj mjeri pridonosi svojoj školi ili zajednici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.