Harvey Weinstein završio u bolnici, ima koronu i upalu pluća

Foto: EPA

Filmski producent i osuđeni seksualni prijestupnik Harvey Weinstein prebačen je u četvrtak u njujoršku bolnicu zbog "nebrojenih zdravstvenih problema", piše NBC News.

72-godišnji Weinstein trenutno se nalazi na zatvorskom odjelu bolnice Bellevue. "Hospitaliziran je zbog raznih bolesti s kojima se bori. Pati od dijabetesa, visokog krvnog tlaka, spinalne stenoze, tekućine u srcu i plućima. Nedavno je bio pozitivan na covid i dobio je obostranu upalu pluća", rekao je Craig Rothfeld, Weinsteinov predstavnik i zatvorski savjetnik.

Harvey je u bolnici završio i krajem travnja. Tada je njegov odvjetnik Arthur Aidala rekao da je producent jako lošeg zdravlja. "Čini se da mu treba puno pomoći, fizički. Ima puno problema. Ide na razne pretrage", rekao je odvjetnik.

Osuđen na 23 godine zatvora

Podsjećamo, Weinstein (72) služi 23-godišnju kaznu u zatvoru u New Yorku nakon što je osuđen na temelju optužbi za seksualno zlostavljanje zbog nasilnog oralnog seksa s asistenticom TV i filmske produkcije 2006. godine te zbog napada na glumicu 2013. godine.

Weinstein je negirao krivnju i zanijekao da je s bilo kime imao seksualne odnose bez pristanka. U travnju ove godine sud u New Yorku poništio je presudu Harveyju Weinsteinu za silovanje iz 2020. godine te naložio novo suđenje u slučaju MeToo. 

U presudi se navodi da mu se sudilo po prošlom ponašanju, a ne samo na temelju zločina za koje je optužen. Sud je donio presudu navodeći da je suđenje "pogrešno prihvatilo svjedočenje o navodnim prethodnim seksualnim radnjama protiv osoba koje nisu bile tužitelji u ovom slučaju". 

Ostat će u zatvoru jer je 2022. godine u Los Angelesu optužen za još jedno silovanje te osuđen na 16 godina zatvora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.